Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Šķēpus noliek malā

Jo ātrāk būs skaidrība, jo labāk. Latvijas rekordists un Atēnu olimpisko spēļu vicečempions šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis treniņu vietas nomainījis pret vizītēm ārstniecības kabinetos. «Es jau īsti nesaprotu, par ko viņi runā, jo visi medicīniskie termini pārsvarā ir latīņu valodā. Viens gan man ir skaidrs - bez operācijas atgriešanās šķēpmešanas sektorā nebūs iespējama,» pēc Vadima teiktā, lielāka skaidrība varētu būt nākamās nedēļas sākumā.

Eiropas čempionātā Barselonā uzbira pēdējā sāls porcija uz Vasiļevska rētām. Bija cerēts, ka ar pretsāpju līdzekļiem izdosies sasniegt labu rezultātu, taču atbalsta kājas savainotā potīte izstaroja tik spēcīgas sāpes, ka Vadims ar 67,56 metriem palika 23. vietā 23 dalībnieku konkurencē. Tādējādi jau otro gadu pēc kārtas Latvijas labākajam šķēpmetējam pēc sezonas beigām būs nepieciešama potītes operācija. Pērn rudenī izdarītajam griezienam diemžēl nebija pozitīva rezultāta. Šosezon sportista trenere Valentīna Eiduka vairākkārt skaidroja, ka metiena brīdī Vadimam kauls rīvējas pret kaulu. Sāpes neaprakstāmas. Lai labāk izprastu traumas nopietnību, pieaicināti pat speciālisti no Vācijas, un šajās dienās ap olimpisko medaļnieku darbojas ārstu konsilijs. Vadima leksika «kaut kādi kauli man vazājas pa kāju» noteikti nav tiešais tulkojums no latīņu valodas, taču uzdzen drebuļus. «Izrādās, potītes apvidū man viss kauls ir apaudzis ar maziem radziņiem. Cik saprotu, ārstu viedokļi sakrīt par to, ka galvenā vaina meklējama vienā konkrētā vietā. Pirmdien man injicēs speciālu šķidrumu, pēc tam došos uz stadionu. Ja metiena laikā sāpes pazudīs, būs skaidrs, ka vaina ir tieši tur. Ja tomēr sāpes nemitēsies, vajadzēs turpināt izmeklēšanu. Vai uzticos ārstiem? Protams, kas gan man cits atliek. Ko viņi teiks, to arī darīšu.»

Karjeras beigšana pagaidām netiek izskatīta. Vadims jau izskaitļojis - ja nākamnedēļ būs operācija, pēc pāris mēnešiem varētu atsākt treniņus. «Par aiziešanu no šķēpmešanas izšķiršos tikai tad, ja sacensībās uzrādīšu rezultātus 70-75 metru robežās. Jābūt rezultātam vismaz aiz 80 metru līnijas, citādi nav nozīmes turpināt. Ar sliktāku rezultātu nemaz neaicinās uz nopietniem mačiem. Ja arī aicinās, nebraukšu. Vēl ir doma pamainīt mešanas tehniku, lai tik liela slodze nebūtu atbalsta kājai. Vispirms gan jācer, ka pēc operācijas situācija uzlabosies.»

Pasaules rangā Vasiļevskis ar 84,08 metriem šosezon ieņem 14. vietu. Pēc 2004. gada Atēnu olimpiskā sudraba sezonas galvenajos mačos viņš trīs reizes palicis viena soļa attālumā no medaļas. 2006. gadā Eiropas čempionātā Gēteborgā, kā arī 2007. un 2009. gada pasaules čempionātos Osakā un Berlīnē Vadims bija ceturtais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?