Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Šlesers nesteidz iet valdībā

Atbildot uz premjera Valda Dombrovska (JL) piedāvājumu iesaistīties viņa vadītajā valdībā, kas pēc Tautas partijas aiziešanas opozīcijā palikusi mazākumā ar 47 balsīm, LPP/LC līderis Ainārs Šlesers Dienai sacīja, ka vēlas redzēt premjera rīcības plānu. Oficiāli attieksmi pret Jaunā laika piedāvājumu LPP/LC izteiks pirmdien pēc partijas valdes sēdes.

_Jaunais laiks_ ir gatavs piedāvāt rīcības plānu katrā sektorā, _Dienai_ apstiprināja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL). Viņš gan pieļāva abu partiju viedokļu atšķirības atsevišķos jautājumos, piemēram, par uzturēšanās atļaujām ārvalstu investoriem, jo JL uzskata, ka uzsvars jāliek uz ražošanas attīstību. Taču A. Kampars neredz šķēršļus sarunu sākšanai.

No sarunas ar LPP/LC valdes priekšsēdi A. Šleseru radās iespaids, ka viņa vadītā partija valdībā neies, bet tāpat kā līdz šim atbalstīs valstiski svarīgus lēmumus. A. Šlesers atgādināja, ka LPP/LC nobalsoja par uzticību V. Dombrovska valdībai, bet gada laikā premjers tā arī neesot uzaicinājis partiju uz tikšanos. Viņaprāt, diezgan pazemojošas bijušas valdības veidošanas sarunas pirms gada, kad ekspremjeram un vienam no partijas līderiem Ivaram Godmanim piedāvāts zemkopības ministra amats. A. Šleseram radies iespaids, ka pēdējā laikā JL līderi ņirgājušies par Tautas partiju, veltot tai ne pārāk glaimojošus izteicienus par šuneļiem, kas rej pie sētas, un tamlīdzīgi. Taču jebkurā gadījumā LPP/LC ir noskaņota nopietni izvērtēt V. Dombrovska piedāvājumu, apstiprināja partijas līderis, kurš pašlaik ir ārzemēs.

Pēc koalīcijas sēdes ceturtdien V. Dombrovskis vēl nebija gatavs atklāt iespējamos ministru kandidātus, kuri netiekot apspriesti, kamēr nav notikusi tikšanās ar LPP/LC un uzklausītas tās vēlmes. Kuluāros jau izskan vairāku kandidatūru vārdi, kuru vidū ir arī bijušais ārlietu ministrs Artis Pabriks (tagad SCP). Taču viņš, visticamāk, netiks nominēts darbam valdībā, jo tad koalīcija zaudētu vienu balsi. A. Pabriks Saeimā ir ievēlēts no TP, no kuras tad viņa vietā nāktu nākamais deputāts. Premjers apstiprināja, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju paredzēts reorganizēt, tās funkcijas sadalot citām ministrijām. Veselības un Kultūras ministrijas pievienošanu citām ministrijām koalīcijas vairākums neatbalsta. Aģentūra LETA, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, informē, ka veselības ministres pienākumus uzticēs pildīt iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL), tieslietu - labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS), ārlietu - aizsardzības ministram Imantam Lieģim (PS).

Ir iespaids, ka TP aiziešana no valdības JL tomēr bija pārsteigusi nesagatavotu. Kad pirms četriem gadiem TP vadīto valdību pameta JL, toreizējais premjers Aigars Kalvītis, palicis mazākumā, jau dažās stundās bija atradis kandidātus vakantajiem amatiem un balsis uzticības balsojumam, kas notika sestdienā. Tiesa, TP pārstāvji valdībā - ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, tieslietu ministrs Mareks Segliņš, veselības ministre Baiba Rozentāle, kultūras ministrs Ints Dālderis un reģionālās attīstības un pašvaldību ministrs Edgars Zalāns - iesniegumus par atkāpšanos vēl nav iesnieguši un plāno to darīt pirmdien. Premjers V. Dombrovskis ceturtdien parakstīja rezolūciju, kurā aicina TP ministrus šajās dienās nepieņemt stratēģiskus lēmumus, kas var būtiski ietekmēt valsts attīstību, kā arī neuzņemties saistības, kuras var radīt papildu slogu valsts budžetam.

Premjers ir nolēmis tikties ar visām Saeimas partijām, ieskaitot TP, jo viņam esot svarīgi nodrošināt «Saeimas vairākuma izpratni jautājumos par valsts finansiālo stabilitāti». Koalīcija ceturtdien jau cieta pirmo zaudējumu - Budžeta un finanšu komisijā tā nespēj nodrošināt vairākumu, tāpēc bija plānojusi tajā deleģēt Kārli Šadurski (PS), atsaucot viņu no Aizsardzības un iekšlietu komisijas, taču šādu pārmaiņu veikšanai nepietika vairākuma atbalsta. K. Šadurskis Dienai atzina, ka jautājums nebija sagatavots un nākamajā sēdē to atkārtos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?