Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Sniegā atrastā sieviete tomēr nav bijusi grūtniece

Ja nebūtu bijis stipra puteņa un slidena ceļa, iespējams, laikraksta Dienas Bizness žurnāliste Vēsma Lēvalde nebūtu ievērojusi ceļa malā guļošo sievieti. Kopā ar vēl citiem atsaucīgiem autovadītājiem viņai izdevās izsaukt ātro palīdzību un nogādāt sievieti slimnīcā. Kaut gan sieviete izskatījās pēc grūtnieces un arī apgalvoja, ka ir stāvoklī, vēlāk atklājās, ka tā tomēr nav. Lai arī gulējusi sniegā, fiziski viņa nav cietusi, bet jāārstē garīga rakstura traucējumi.

Trešdienas rītā Kurzemē sniga uz nebēdu, un, braucot uz rūpnīcas atklāšanu Ventspilī, V. Lēvaldes mašīna saslīdēja. Laikapstākļi šķita tik bīstami, ka žurnāliste nolēma griezt mašīnu apkārt. «Tikai tāpēc, ka es skatījos pa malām, kur ir sānu ceļš, lai apgrieztos, ieraudzīju to sievieti. Mediķi atbrauca pēc vairāk nekā pusstundas,» viņa stāsta. Sieviete bijusi labi ģērbusies, tikai bez cimdiem un cepures. Uz krūtīm viņai bijis uzlikts skārienjutīgais mobilais telefons, acis aizvērtas. «Putenis jau bija pastrādājis, un ķermenis gandrīz pilnīgi bija ieputināts sniegā. Iespējams, tāpēc neviens pirms manis nebija apstājies,» pieļauj V. Lēvalde. Viņai izdevies apturēt garāmbraucošu mašīnu, kurā braucis pašvaldības policists no Ventspils, vēlāk apstājušās vēl divas mašīnas - sieviete, kura ievērojusi ko aizdomīgu un nolēmusi atgriezties, kā arī vēl viens vīrietis. «Viņi visi bija pie sievietes un sauca man, ka sieviete esot stāvoklī, ko arī teicu dispečerei, kura pieņēma manu izsaukumu. Saruna bija diezgan gara, jo mediķi gribēja zināt, kurā kilometrā tas ir, bet neviens no mums nebija piefiksējis, cik tālu no Vērgales esam,» stāstu turpina V. Lēvalde. Jaunā sieviete stāstījusi, ka četros naktī izgājusi no Grobiņas un sniegā apgūlusies, jo nogurušas kājas un nevarējusi vairs paiet. Kad mediķi raudošo un nosalušo sievieti aizveduši uz Liepājas slimnīcu, žurnāliste atgriezusies Liepājā un vēlāk sociālajos tīklos paziņojusi par notikušo cerībā, ka atsauksies tuvinieki. Tā arī noticis - vakarā atsaukusies cietušās sievietes māte un pateikusies par palīdzību.

Tomēr nākamais rīts atnesa jaunu pārsteigumu - portālam diena.lv Liepājas reģionālās slimnīcas pārstāve Indra Grase norādīja, ka 28 gadus vecā sieviete nav bijusi grūtniece. Viņa slimnīcā izmeklēta, veiktas dažādas analīzes, taču būtiskas fiziskas veselības problēmas nav konstatētas. «Saistībā ar šo gadījumu viņai nav konstatētas nekādas veselības problēmas. Viņa šobrīd ārstējas «cita veida» klīnikā,» teica I. Grase. Arī sievietes māte bija apstiprinājusi, ka meitai ir garīga rakstura traucējumi un viņa esot iedomājusies, ka grib bērniņu, turklāt nezinātājs meitu varētu noturēt par grūtnieci - jaunā sieviete iepriekš bijusi pieņēmusies svarā, tad strauji notievējusi, taču vēders palicis izteikti apaļš.

Pēc informācijas publicēšanas par šo gadījumu portālos parādījās vairāki komentāri, kuros žurnāliste vainota sensāciju medībās un šī notikuma publiskošanā. Pēc dažu komentāru autoru domām, par šo gadījumu nebija jāraksta. «Tagad saprotu cilvēkus, kuri nevēlas komunicēt ar presi, jo vajag ļoti biezu ādu, lai neņemtu pie sirds komentārus,» atzīst V. Lēvalde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?