Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Šovā iesaistās žūrija

Kopš biznesa realitātes šova Dienas starts sākuma pagājuši seši mēneši. Karjeras Dienas lappusēs tapušas 26. sērijas par jauno uzņēmēju dienām un nedienām, spilgtajiem veiksmes brīžiem un ikdienas rutīnu. Šonedēļ Dienas starta dalībnieki tikās ar žūriju, lai paraudzītos, kas sasniegts un kā tas atbilst sākotnējām iecerēm.

Pasākuma namatēva lomā iejutās viens no projekta dalībniekiem restorāna Kotai īpašnieks Gints Zīverts. Viņa viesmīlības aizvējā dalībnieki ne tikai baudīja un vērtēja eksperimentālus taizemiešu ēdienus, kādi ikdienas restorāna apmeklētājiem vēl nav pieejami, bet arī tika iepazīstināti ar konkursa žūrijas locekļiem. Tie ir: Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Menģelsone, Banku augstskolas Vadības zinātņu katedras vadītājs, asociētais profesors Jānis Strautmanis, biedrības Līdere valdes priekšsēdētāja, uzņēmēja un mentore Aiva Vīksna, Hipotēku bankas Biznesa uzsācēju daļas vadītājs Dainis Dembovskis un izdevniecības Dienas mediji galvenais redaktors Guntis Bojārs. Žūrija vērtēs dalībnieku sniegumu, cītību un salīdzinās sasniegto progresu, kā arī spriedīs taisnu tiesu, piešķirot balvas tiem dalībniekiem, kas šķitīs vislielākās uzslavas vērti. Savu pirmo spriedumu žūrija paudīs Karjeras Dienas 11. septembra numurā.

Pasākuma laikā dalībniekiem nācās piedzīvot pirmās ugunskristības, atbildot uz ekspertu jautājumiem. Tā Dainis Dembovskis vēlējās noskaidrot, kā sokas ar biznesa plāna un reālās dzīves sasaisti mārketinga jomā, bet Gunti Bojāru interesēja, vai dalībnieku firmu ieņēmumi ir pietiekami, lai uzņēmējs varētu izdzīvot, nemeklējot papildu ienākumu avotus.

Attiecībā uz reklāmu jaunie komersanti atzīst, ka maza uzņēmuma izaicinājums ir atrast lētākos un efektīvākos risinājumus, jo no svara ir katrs santīms. Tīrīšanas pakalpojumu uzņēmuma īpašnieks Sandis Tutins slavēja tiešās pārdošanas priekšrocības, turpretim Gints Zīverts atzina, ka viņa biznesam efektīvākā šķiet darbība sociālajos tīklos. Sākotnējie restorāna popularizēšanas plāni gan esot bijuši citādi. «Dzīve ieviesa savas korekcijas, daudz kas no aktivitātēm tā arī paliks uz papīra,» stāsta Gints Zīverts. Savukārt Eva Narunovska atzīst, ka pirmsākumos veiktās radio kampaņas «sausais atlikums» bijis nulle: «Visefektīvākais ir izrādījies tas kanāls, kurā klienti iesaka manu uzņēmumu saviem partneriem un draugiem.»

Attiecībā uz uzņēmumu spēju «pabarot» savus saimniekus īsti uz savām kājām stāv tikai Ingas Mundas valodu apmācību firma un Evas Narunovskas uzņēmums IT Sapiens. Tiesa, šie uzņēmumi darbojas krietni ilgāk. Elektrisko velosipēdu tirgotājs Romāns Ruzins savu uzņēmumu nodibinājis tikai tagad, Sandis Tutins tīrīšanas biznesu pabalsta, turpinot strādāt algotā darbā, bet Ginta Zīverta restorāna «izperētie cāļi» tiks skaitīti rudenī, šobrīd par rezultātiem vēl grūti spriest.

«Vismaz paēdis es noteikti esmu,» smejas restorāna īpašnieks. Savukārt IT speciāliste Eva Narunovska dalījās atmiņās par sava uzņēmuma pirmajiem darbības mēnešiem: «Naudas nebija nemaz. Atceros, ka mamma man no laukiem veda pārtiku. Arī uzņēmuma pirmajai jubilejai sviestmaizes smērējām paši, banketu nevarējām atļauties. Tai pašā laikā tas viss ir ļoti īsti un sirsnīgi. Es atceros, kā draugi man aizdeva naudu, jo pašai visas rezerves bija beigušās.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?