Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Stāstiņi bez seksa

Togad, kad literāte Dace Rukšāne iepazinās ar uzņēmēju Aināru Ščipčinski, viņa kopā ar meitām pārcēlās uz dzīvi Ķīpsalā - jaukā divstāvu rindu mājā ar spoži zaļu mauriņu priekšplānā un mazu puķu dārziņu, slēptu iekšpagalmā. Tur kopā ar mīļoto rītos varēja malkot kafiju. Tagad Dacei kāzas. Ar vīru un meitām Ščipčinska kundze pārcēlusies uz dzīvi Mežaparkā. Atminoties skaisto Ķīpsalā nodzīvoto gadu, tapusi jauna stāstu grāmata Ķīpsalas putni.

Ironiskajiem un dzēlīgajiem Dace uzreiz grib pateikt, ka ar Ķīpsalas putniem nav domāti labi pārtikušie jaunie ļaudis, kuri redzami luksusa auto piebraucam pie savas mājas vai Ģipša fabrikas dzīvokļa. Neviens stāsts nav veltīts pat miljonāram, ekspremjeram un Ķīpsalas superdārgo namu būvniekam Mārim Gailim. «Stāsts par gaili grāmatā ir, bet tam nav sakara ar Māri Gaili,» grāmatas autore precizē.

«Stāsti ir par cilvēkiem. Par attiecībām,» saka Dace un saulainā jūnija rītā mēģina skaļi, mazliet dusmīgi saukt pie kārtības savu suni, amerikāņu buldogu Pumu. Sekss, ko lasītāji viņas jaunajos stāstos, iespējams, vēlētos redzēt, šoreiz izpalicis. Dace domā, ka arī bez seksa viņas stāsti ir tādi, kādu citiem Latvijas rakstniekiem nav.

Katra vietiņa Latvijā ir ar specifisku, unikālu vidi, ko nepārzinot neieinteresēti paskrienam garām, domā literāte. Viena gada laikā, mitinoties Ķīpsalā, Dace to izstaigājusi krustu šķērsu. «Desmit metru attālumā milzīga bagātība un galīga nabadzība,» viņa atklāj savus novērojumus. Citviet Rīgā to tik uzkrītoši nevarot redzēt. Par to arī jaunie stāsti - cilvēku dažādību, atšķirīgumu, attiecību sarežģījumiem un iespējamiem risinājumiem.

Mierīga un laimīga, Dace tagad varētu atļauties nestrādāt. Nerakstīt. Tomēr gribas? «Ja vīrs teiktu, ar kādām muļķībām tu nodarbojies, tad, iespējams, būtu savādāk, bet viņš, tieši otrādi, atbalsta un mudina mani rakstīt,» Dace atzīst. Pagājuši gandrīz četri gadi, kopš izdota iepriekšējā Daces Rukšānes grāmata - žurnāla SestDiena sleju apkopojums Simts seksīgas sestdienas.

«Nav jau tikai rakstīšana. Man ir darbs žurnālā, slejas Dienā, bērni, ģimene, sadzīve,» Dace saka. Vai vasarā brokastīs Ainārs Ščipčinskis dabū sievas pagatavotus salātus - nu, piemēram, kaut ko no Vidusjūras virtuves? «Nē, jūras ķēmi garšo tikai maniem bērniem,» Dace smejas. Vecākā meita šogad pabeigusi 9.klasi. Dacei pašai tuvojas četrdesmit.

Ja vajadzētu viņu salīdzināt ar kādu putnu, tad pirmā prātā nāk pāva spalva. Tā zvīļo teiksmaina putna astē kā vēdeklītis dāmas rokā operā, partera ložā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?