Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Statisti, nevis zvaignes

Meklējoties pēc savas un lasītāju uzmanības cienīgas pudeles, pamanīju interesantu (?) tendenci - viduvēja standartlielveikala plauktā vietā, kas atvēlēta franču vīniem, ir atrodami tikai samērā lēti Bordo maisījumi un pa kādam šablim. Zinātāji sapratīs, par ko stāsts. Garlaicīgi, mīļie draugi veikalnieki. Gāāārlaicīīīgi.

Saprotot, ka veikalu plaukta satura noteicējiem mani spriedelējumi ir visai vienaldzīgi, atliek nopūsties un pieņemt faktu, ka zvaigznes jāiet meklēt citur. Liel-, hiper, super un citādas masu iepirkšanās vietas ir atvēlētas komercijai, un mūsu - vīna mīlētāju - vārgie pīkstieni šeit neko nemainīs.

Abi šīsdienas varoņi ir no viena plaukta nocelti. Tā pēkšņi radās doma pārbaudīt, vai ekonomiskās klases vīni no ne pavisam ekonomiska reģiona ir tā vērti, lai tiem pievērstu acu un maciņa uzmanību.

Ne viens, ne otrs no šīsdienas vīniem nav zvaigznes. Drīzāk statisti, koris vai kordebalets. Tie, kas veido fonu prīmām un premjeriem, klusībā cerēdami pēc savām piecpadsmit minūtēm slavas. Te nu būs.

RESERVE de MONSIEUR LOUIS Bordeaux 2010.

Skaistais, tumši sarkanais dzēriens, glāzē liets, arī pēc pusstundas «elpošanas» atveras negribīgi. Pēc ilgas pierunāšanas atklājas patīkami gatavs, draudzīgs un nepretenciozs. Plūmju un aroniju aromāti pārklāti ar tikko jaušamu mitras siltumnīcas smaržu. Mutē liets, dzērēju priecē ar neuzbāzīgiem, bet pilnīgi pietiekamiem tanīniem, smagnēju skābumu un tradicionālu aroniju sulas pēcgaršu. Labs pirkums gadījumā, ja bez steigas vēlaties notiesāt neveselīgu, proteīniem un holesterīna bagātu cūkas cisku vai kādu pikantāku liellopa miesas sautējumu.

CALVET Bordeaux Semillon - Chardonnay 2010.

Zaļgani dzeltens un, pēc krāsas spriežot, agri nogatavojies, CALVET ražojums smaržā uzvedas kā klīrīga vecmeita - pieprasa pacietību un reveransus, pirms sāk runāties. Pirmais aromāts - neveikls un samocīts, taču pēc ceturtdaļstundas stīvēšanās tas beidzot atklāj savu aristokrātisko izcelsmi un labo audzināšanu. Ābolu un citrusu smarža eleganti jaucas ar neuzbāzīgu sviesta cepumu aromu. Garša ir tieši tāda, kādu sagaidām - izteikti sausa, ne miņas no aizokeāna radinieku plātības un vēlmes izpatikt katram pretimnācējam. Arī pēcgaršā vairāk dominē pieklājīgs apdomīgums un savas vērtības apzināšanās. Nez kāpēc ienāca prātā stereotips par krietnu britu aristokrātu virssulaini - nemanāmu, bet tik noderīgu. Noderīgu maltītei, kurā pasniedz ar krējuma mērci aizdarītu zivi, tvaicētus dārzeņus sviesta mērcē, viegli marinētu vistu vai ko tamlīdzīgu. Bez ēdiena grūti patērējams vīns, ar ēdienu - ļoti labs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?