Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Talants vienmēr ir seksīgs

Koncerta otrā dziesma Vizīte uzreiz izkliedē šaubas par albuma AKTs galveno tēmu: «Noņem cepuri,/saki labdienu,/sēdies dīvānā,/saki jā jā jā,/ielej kafiju,/mazliet pieskaries,/neaizmirsti par kontracepciju.» Paldies par tekstu (un brīdinājumu) Jānim Elsbergam. Meiteni, kura ierodas vizītē pie dziesmas liriskā varoņa, uz skatuves tēlo Ginta Pabērza spēlētais saksofons. Intars aplido saksofonu un iesaistās ar to improvizācijas caurstrāvotajā dialogā - uzbudinošā mīlas prelūdijā.

Albums AKTs ir par seksu. Šajā mīlestības aktā bez komponistiem Kārļa Lāča un Intara Busuļa piedalījusies dzejnieku izlase - Jānis Elsbergs, Māris Salējs, Kārlis Vērdiņš, Andris Akmentiņš un Sergejs Timofejevs. Literātu klātbūtne dziedātājam nodrošina visizdevīgāko alibi. Kas tev, Intar, tur par tekstu? «Tu tipa tipa tu te tālāk ej,/Tu tipa tipa ja tev jāpaspēj» - kas tas vispār ir? Tas taču ir Māris Salējs, tā ir māksla! «Skaļāk, skaļāk! Es gribēju teikt, ka nākamā kompozīcija saucas Skaļāk!» Intars koncertā piesaka šo «tipa dziesmu» - bungu un ģitāru troksni.

Viņš ir panks

Koncertsituācijā Intaram Busulim ir talants pārvērst par notikumu, par mākslinieciski augstvērtīgu aktu pat tādu dziesmu, kura ierakstā skan neizteiksmīgi, jo tai trūkst teicama muzikālā satura un melodiskās tīrības. Šo «tukšumu» viņš meistarīgi piepilda ar savu personisko stilu un šarmu, savu ķermeņa valodu, klaunādi un spēju vienā dziesmā organiski pāriet no repa līdz austrumnieciskajam dziedājumam. Intars rūc kā suns, raud un brīžiem ievaidas - tas ļoti piestāv gan dziesmu stilistikai (ielu romantika ar krimināliem pavērsieniem un absurda elementiem), gan paša izpildītāja tēlam.

Intars ir unikāls ar to, ka uzstājoties viņam nav jātēlo - kad viņš nokāpj no skatuves, viņš joprojām ir tāds pats Intars Busulis. Viņš dabiski iederas jebkurā kontekstā un jebkurā formātā - lai apliecinātu statusu vai paceltu savu akciju vērtību, Intaram nav «jātirgo ar seju» televīzijas šovos (jā, viņš ir Radio SWH dīdžejs, taču darbam radio ir cita specifika) - kāpēc jātērē laiks? Viņš nav «slavenība», viņš ir mūziķis, viņš ir mākslinieks, kuram piemīt absolūta izteiksmes brīvība, - un tas mūsu degradētajā šovbiznesa vidē skan lepni.

Intars Busulis var uzstāties Operā un restorānā, var piedalīties mūziklā un džeza festivālā. Viņš var dziedāt disko un soulmūziku, fanku un panku. Koncertā ir daudz brīžu, kad Intars uzvedas kā panks. Kārļa Lāča vadītā superprofesionālā grupa rūpējas par treknu, apjomīgu, piesātinātu skanējumu un rokmūzikas šova atmosfēru, kurā Intars var justies brīvi un ērti.

Viņam patīk ākstīties un ārdīties - tas palīdz atbrīvoties no lieliem uzkrātās enerģijas apjomiem. Intars vienmēr gatavs pasmieties par sevi. «Demonstrēju pēdējās Rīgas modes!» viņš saka, parādoties retro stila peldkostīmā. Tādos pašos peldkostīmos pa skatuvi jestri lec saksofonists Gints Pabērzs un ģitārists Kaspars Zemītis. «Trio Boy's Sweet!» Intars paziņo. Maskulīnajā valstībā sievišķīgo enerģiju koncertā izstaro meitenes Lady's Sweet, kuras Dzintaru koncertzālē jūtas kā mājās: Jaunais vilnis, Laimas Vaikules vakars, Intara Busuļa vakars... Koncerta otrajā daļā mūziķu grupai pievienojas Lady's Sweet «konkurentes» - vokālais trio Limonāde, kas divos Intara Busuļa turnejas koncertos aizvietojis Lady's Sweet, kad meitenes cīnījās par Jaunā viļņa balvām.

Dvēseles saikne

Intars ierakstījis divus soloalbumus ar dziesmām latviešu un krievu valodā - viņa oriģinālrepertuārs pagaidām ir ierobežots. Popularitāti dziedātājs savulaik guvis, uzvedumā Cabaret un korporatīvajās ballītēs dziedot pasaules hitus un džeza klasiku. Publiku viņa koncertos joprojām uzkurina kaverversijas: šoreiz ārzemju šlāgeru blokā savirpināti Stayin' Alive (grupa Bee Gees), Sexy M. F. (Prinss), Freedom! '90 (Džordžs Maikls) un Play That Funky Music (grupa Wild Cherry).

Dziedot piedauzības himnu Sexy M. F., Intars ar īpašu sajūsmu aicina klausītājus, kuru vidū ir Valsts prezidents ar kundzi un Maestro Raimonds Pauls, ieskatīties viens otram acīs un beidzot izteikt komplimentu: «You're sexy motherf***r

Intaram sagatavots vēl viens «popūrijiņš», kurā samiksētas «2009. gada ziemas un 2010. gada pavasara sezonas populārākās dziesmas»: Raimonda Paula Dāvāja Māriņa, Aishas Eirovīzijas lūgšana What For?, dueta Musiqq grāvējs Abrakadabra (daudzi domāja, ka šo šedevru dzied tieši Busulis) un R. Paula Zilais karbunkulis - kopdziedāšanai draudzīgākais segments.

Intara Busuļa oriģināldziesma 8:25 sakabē ar Gorana Bregoviča Gas Gas - čigānu un Balkānu balagāns šova kulminācijā - iecerēts, lai apmeklētājos izraisītu vēlmi dejot un pieklājīgi iztrakoties skatuves priekšā. Dzintaru koncertzālē to atļaujas tikai gados jaunākie Intara fani, kuri vēl nav sasnieguši pat skolas vecumu, - viņi ar mākslinieku izjūt visciešāko dvēseles saikni. Kamēr pārējie skatītāji jau cenšas atstāt zāli, dziedātājs viņus piebremzē: «Nakts ziņas būs arī sī-en-enā!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?