Man katrs rīts sākas ar glāzi ūdens. Tā kā šobrīd ir sulu laiks, tā ir bērzu sula. Pēc tam seko arī kafija, kas man, tāpat kā daudziem cilvēkiem, ir ikdienas rīta rituāls. Parasti darbadienās no rīta ēdu kādu no mušļiem kopā ar auzu novārījumu vai dzērienu ar sojas pienu. Dažkārt pamielojos ar kādu maizīti ar lasi. Ja gribas kaut ko saldu, ēdu biezpienu ar ievārījumu. Pa dienu esmu darbā, un tad nu vairāk sanāk ēst pilsētā. Parasti pusdienu ēdienkartē cenšos iekļaut kādu no zivju vai vistas ēdieniem. Noteikti neiztikt arī bez salātiem, tos es ēdu bieži - iekļauju gandrīz katrā ēdienreizē.
Ēst gatavošana mūsu ģimenē sadalīta tā, ka es gatavoju brokastis, bet sieva - vakariņas. Vakariņojam visi kopā un malkojam vīnu. Brīvdienu ēdienkarte atšķiras no darbadienu. No rīta pagatavojam kādu olu vai pankūkas. Tās es varu ēst daudz un dikti, jo tas ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem.
Tā kā man ļoti patīk makšķerēt, brīvdienās reizēm es mēdzu gatavot zivis. Vislabāk ir vienkārši sasālīt kādu foreli vai līdaku un cept uz grila vai cepeškrāsnī. Tas gan atkarīgs no sezonas, jo visas zivis nevar ķert, kad vien iegribas. Mēs ar sievu esam nedaudz izlaidušies - mums ir draugi, kuri gatavo vienkārši lieliski. Tad nu reizēm, kad pusdienojam vai vakariņojam kopā, viņi ir tie, kas gatavo. Es esmu ļoti iecienījis itāļu un franču virtuvi. Toties man ļoti negaršo grūbas un visi tie latviskie ēdieni.
Dzīvē ar ēdienu bijuši saistīti daudzi interesanti notikumi - parasti caur jokiem. Atminos, kad bijām ar saviem komandas biedriem Beļģijā, dzīvojām kopā vienā dzīvoklī, un vienam komandas biedram bija šņabis paņēmies līdzi. Mēs ar otru komandas biedru izdomājām viņu izjokot, izlējām šņabi un tā vietā ielejām ūdeni. Vakarā mūsu komandas biedrs atnāk uz dzīvokli un grasās iedzert to šņabi. Protams, šņabja dzeršana jau nav tāda vienkārša dzeršana. Tur jau ir speciāls rituāls. Sagatavo uzkožamo un citu nepieciešamo. Nosēdās pie galdiņa, iztaisīja pāris izpūtienu, un žļirgt - iekšā. Viņa sejas izteiksme bija vienkārši neatkārtojama, savukārt mēs bijām pārsmējušies līdz asarām.
Ko iesaku citiem sportiski aktīviem cilvēkiem? To, ko arī pats ievēroju, - ēdienkartē iekļaut dažādību. Brokastīs vislabākās ir tās pašas auzu putriņas. Sportistiem galvenais ir regulēt savu ēdienkarti pirms un pēc sacensībām. Visiem noteikti iesaku ēst to, kas pašiem garšo. Un noteikti neēst fast food ēdienus.