Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Tiesa lemj par labu Lipmanam

Augstākās tiesas (AT) Civiltiesu palāta apmierinājusi maksātnespējīgā uzņēmuma Liepājas metalurgs akcionāra Kirova Lipmana prasību strīdā ar Sergeju Zaharjinu. Līdz ar to arī AT ir atzinusi K. Lipmana īpašuma tiesības uz 11,5% uzņēmuma akciju. Identisku lēmumu pērn maijā pieņēma Rīgas apgabaltiesa, taču S. Zaharjins to apstrīdēja.

AT spriedums arī paredz, ka no S. Zaharjina par labu K. Lipmanam jāpiedzen tiesas izdevumi un ar lietas virzību saistītie izdevumi kopā teju 160 000 eiro apmērā. Pēc sprieduma stāšanās spēkā S. Zaharjinam noteikts desmit dienu termiņš sprieduma labprātīgai izpildei. Pilns spriedums lietā būs pieejams 21. februārī, to mēneša laikā varēs pārsūdzēt.

Ziņu aģentūrai LETA K. Lipmana pārstāvis advokāts Pāvels Rebenoks pauda nožēlu, ka šāds spriedums nebija pasludināts vismaz pusgadu iepriekš, jo tas varētu izglābt Liepājas metalurgu. Kopā ar jau esošajām akcijām K. Lipmanam būtu 35% uzņēmuma akciju un lielākas tiesības pieņemt lēmumus. Atšķirībā no sava pārstāvja K. Lipmans nožēlu neizrāda. «Līdz ar šo tiesas spriedumu es gribu, lai sabiedrība saprot, ka es esmu godīgs Latvijas pilsonis. Tas man ir galvenais, un man vairāk neko nevajag,» pret Dienu atklāts ir K. Lipmans un vēlreiz uzsver: «Es gribu visai sabiedrībai pierādīt, ka esmu godīgs vīrs, nevis kā tie blēži, kas radīja tādu situāciju Metalurgā

Pašam Metalurgam tas gan nepalīdz. Uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers norāda: «Tie ir akcionāru savstarpējie strīdi, kas maksātnespējas procesā nekādas izmaiņas nerada.»

Konsultāciju uzņēmuma Prudentia partneris Ģirts Rungainis norāda līdzīgi, vien piebilst: «Tā kā uzņēmums ir maksātnespējīgs, tīri teorētiski AT lēmums varētu mainīt iespēju Zaharjinam saņemt tā saukto likvidācijas kvotu. Bet tas ir tādā gadījumā, ja, likvidējot visu to pasākumu, nauda paliek pāri vairāk, nekā ir saistību. Varbūtība droši vien ir nulle.»

Konflikta būtība meklējama apmēram 10 gadu tālā pagātnē, kad bija plāns uzņēmumu modernizēt. Akcionāri secināja, ka kredīts būs pieejamāks tad, ja uzņēmumam būs viens akcionārs ar noteicošo lomu, nevis trīs ar vienādu skaitu akciju. K. Lipmans pārskaitījis daļu savu akciju S. Zaharjinam ar vienošanos, ka pēc modernizācijas viņš tās pārskaitīs atpakaļ. Tagad izrādās arī, ka par šo darījumu nav neviena apliecinoša dokumenta. 2009. gadā K. Lipmans sācis atprasīt akcijas, taču S. Zaharjins viņam atteicis.

Jāpiemin, ka nesen prokuratūra atcēla aizdomās turētā statusu Iļjam Segalam un S. Zaharjinam kriminālprocesā, kas tika sākts saistībā ar iespējamu Metalurga vadības noziedzīgu rīcību. Šāds lēmums pieņemts, jo lietu uzraugošais prokurors uzskatīja, ka lēmumi par personas atzīšanu par aizdomās turamo nav pietiekami pamatoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?