Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Tikpat pievilcīgi kā Madonna

Man bija iespēja redzēt izrādes fragmentu, kad trupa uzstājās Stokholmā. No tāluma vadītās lelles - dinozauri - izskatījās dzīvelīgas, jo i plaksti notrīsēja mīlas mokās, i zobi baisi nošņarkstēja. Jāpiekrīt The New York Times, kas šovu nodēvējis par dinozauru dārdošo atgriešanos pēc 65 000 gadu. Lielbritānijā šovs deviņos mēnešos bijis viens no pieciem apmeklētākajiem, apsteidzot pat Madonnas koncertus, liecina koncertindustrijas portāls pollstar.com.

Uz Rīgu 15 dinozauri atripos 27 kravas automašīnās kopā ar 150 cilvēku trupu. Reptiļus pārvadā izjauktus, jo katrs sver vidēji tonnu. Lelles veidotas dabiskā izmērā, milzīgākais ir 17 m lielais brahiozaurs. Zvēru radīšana Melburnā ilga aptuveni sešus gadus un izmaksāja ap 20 miljoniem ASV dolāru. Kad no simtiem cauruļu un kabeļu izveidoja zvēra skeletu, to apaudzēja ar ādu - staipīgu un grubuļainu audumu -, muskuļus veidoja no polistirēna. Kad dinozaurs staigā, muskuļi ticami ietrīsas un āda savelkas pirmā vītuma krunciņās, perlamutrīgi iemirdzoties kā iguānai. Arī gaismu un skaņu efekti iespaidīgi: dinozauri te bauro, te ierēcas kā lauva. Dažas dekorācijas paceļas un noplok ar gaisa palīdzību.

Bērni izrādes laikā aiz sajūsmas un bailēm iekrampēsies krēslos, savukārt pieaugušos varētu nepamest leļļu teātra sajūta: dažiem dinozauriem starp kājām ir T veida platformas, kas līdzinās saspiestām F-1 automašīnām. Gevins Seinsberijs, kurš vada dinozaurus, parādīja, kā uz šīs platformas dinozaurs ar radiosignālu saņem kustību komandu. Vadības pultī ir robota rokai līdzīgas ierīces. Vienā tādā Gevins ielika roku līdz elkonim. Kustinot metāla roku un spaidot tajā esošos slēdžus un džoistikus, kustējās arī dinozaurs. Vienu lelli iedzīvina trīs cilvēki: viens sēž platformā zem dinozaura vēdera un gluži kā automašīnu vada dinozauru pa arēnu, divi cilvēki atbildīgi par astes, galvas, mutes un acu kustībām - šīs komandas dinozaurs saņem no vadības pults ar radiosignālu. Dinozauriem zem pēdām piemontēti mazi ritentiņi kā skrituļslidām.

Izrādēs Rīgā stāstnieku lomās darbosies Lauris Dzelzītis un Gundars Silakaktiņš, jo šovs nav nekāda smieklīga multene. Tā veidota, pamatojoties uz vēsturisku BBC dokumentālo seriālu Walking with Dinosaurs: 96 minūšu (ar pauzi) šovs ir gan izklaidējošs, gan izglītojošs. Šova režisors ir Brodvejas veterāns Skots Feriss, kurš savulaik bijis mūzikla Čikāga producents, savukārt gaismu mākslinieki darbojušies olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju izveidē.

Kopš turnejas sākuma 2007.gadā līdz šā gada oktobrim Pastaigu ar dinozauriem noskatījušies vairāk nekā 4,4 miljoni cilvēku, no tiem Eiropā - gandrīz miljons (biļešu pārdošanas topos dinozauri ir līdzās grupām U2 un Coldplay). Latvijā gan būs tikai četras izrādes - vismazākais cipars Eiropā.

Kā tā, ja pirmās reklāmas parādījās jau februārī? Kompānijas Baltic Music Group vadītājs un dinozauru šova rīkotājs Baltijā Lauri Laubre to skaidro ar Latvijas iedzīvotāju ieradumu biļetes pirkt pēdējā brīdī - atšķirībā no Igaunijas, kur notikušas deviņas izrādes un iestājies vispārējs dinokaifs. Igaunijā mobilo sakaru operators EMT sadarbībā ar Sony Ericcson pat izveidojis mobilā telefona dizainu dinozauru krāsās. Un pērkot labi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Izrāde

Pastaiga ar dinozauriem

Arēnā Rīga 5. un 6.XII, trīs izrādes latviešu valodā, viena - krievu valodā

Biļetes no Ls 18,50 Biļešu servisa tīklā un Statoil degvielas uzpildes stacijās

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?