Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Tokaho atrada robežsargi

Robežsardzes helikoptera nakts redzamības iekārta ar termovizoru izrādījusies izšķirošā, lai notvertu kopš 23. augusta meklēto par smagiem noziegumiem aizdomās turēto Ralfu Tokaho. Ar šo aparatūru izdevās konstatēt siltuma izdales objektu kādā dārza mājiņā Rēzeknes nomalē. Tas ļāvis iekšlietu ministram pateikties visiem aizturēšanā iesaistītajiem un vairs nepieminēt, ka Valsts policija bija ierosinājusi dienesta pārbaudi par to policistu rīcību, kam R. Tokaho atņēma trafareto policijas mašīnu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis vakar Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā stāstīja, ka R. Tokaho aizturēšanas brīdī nav pretojies, lai arī pie viņa atrasta karabīne. Tā kā 1965. gadā dzimušais R. Tokaho jau agrāk ir meklēts par iepriekš pastrādātajiem noziegumiem, policijas rīcībā bijusi informācija par vietām, kur viņš varētu vērsties pēc palīdzības, izteicās ministrs. Viņš arī jau paziņojis, ka noziedznieku aizturējušie darbinieki «ir pelnījuši savam ieguldītajam darbam adekvātu novērtējumu», gan neprecizējot, kā tas varētu izpausties. Zināms, ka R. Tokaho kopš 23. augusta ir ievainots, jo šautu brūci plecā guvis vajāšanas laikā pēc tam, kad atņēma policistiem viņu trafareto automašīnu. Ievainojums bijis viens no faktoriem, kas bēglim apgrūtinājis pārvietošanos un atvieglojis viņa meklēšanu. R. Tokaho pēc aizturēšanas nokļuva Rēzeknes slimnīcā, kur viņu sākotnēji bija paredzēts operēt, bet tad mediķi lēmumu mainīja un nodeva viņu policijas rīcībā.

Rēzeknes slimnīcas veselības aprūpes vadītājs Jāzeps Korsaks aģentūrai LETA stāstījis, ka brūce labajā plecā, ko R. Tokaho guvis apšaudes laikā vairāk nekā pirms pusotras nedēļas, ir apdzijusi, lode nav skārusi dzīvībai svarīgus orgānus, steidzama ķirurģiska iejaukšanās nav nepieciešama un pacients var turpināt ārstēšanos ambulatori.

Līdz ar veiksmīgo noslēgumu pieklusis jautājums par policistiem, kuriem R. Tokaho atņēma dienesta auto. Tūlīt pēc notikuma Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis vēstīja par dienesta pārbaudes sākšanu. Policijas pārstāve Sintija Virse Dienai atzina, ka pārbaude turpinās, bet nezināja teikt, cik ilgi. Par labu uzvedību no cietuma priekšlaicīgi atbrīvotais R. Tokaho 23. augustā nonāca policijas redzeslokā, kad pēcpusdienā iegāja kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztai medību bisei līdzīgu priekšmetu, sasēja servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupīja automašīnu Audi Q7. Vēlāk ātruma pārsniegšanas dēļ mašīnu sāka vajāt Ceļu policijas ekipāža, bet R. Tokaho neapstājās un vēlāk avarēja. Jau pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ierocim līdzīgo priekšmetu un atņēma viņiem trafareto dienesta automašīnu. Pēdējā laikā ziņās drīzāk uzsvērts, ka pēc policijas auto atņemšanas policisti neesot apmulsuši un turpinājuši vajāt noziedznieku. Viņš tika izsludināts arī starptautiskajā meklēšanā, tomēr nekur tālu neaizceļoja.

Latvijas TV iepriekš vēstīja, ka R. Tokaho ir vairākkārt tiesāts un apsūdzēts 17 laupīšanās. Savu pirmo cietumsodu viņš izcietis Igaunijā un par priekšzīmīgu uzvedību no apcietinājuma Daugavpilī atbrīvots šā gada marta beigās. Piespriesto sešarpus gadu vietā vīrietis cietumā pavadījis piecus. Probācijas dienestā par R. Tokaho paveikto nebrīnoties, taču neierasta šķietot tikai uzbrucēja lietotā vardarbība. Pēc atbrīvošanas R. Tokaho strādājis kādā mēbeļu ražotnē, un darbavietā par viņu sūdzību nav bijis. Arī dzīvesvietā viņš bijis noslēgts, ar citiem nav kontaktējies. Probācijas dienestam bijusi iecere šoruden iesaistīt R. Tokaho cieņpilnu attiecību veidošanas programmā.

Pēc bēgšanas R. Tokaho nokļuva Latvijas mediju redzeslokā. Piemēram, portāls kasjauns.lv bija uzmeklējis kādu R. Tokaho klasesbiedru, kurš dalījās atmiņās par piedzīvoto Gaujienas internātpamatskolā, tāpat bēguļojošā noziedznieka vārdā tika izveidots profils mikroblogošanas vietnē twitter.com, un policija pat sāka meklēt šī profila uzturētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?