Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Transporta biļešu cenas darba grupas rokās

Jūrmalnieces Sanitas (vārds mainīts) meita mācās Rīgas skolā un katru dienu ceļu mēro ar vilcienu. Tā kā Rīgas skolu audzēkņiem arī vilcienos pilsētas robežās brauciens līdz šim bija bez maksas, mēnešbiļete septembra sākumā tika nopirkta tikai posmam no Dubultiem līdz Imantai. Tagad sākušies sarežģījumi, jo no 13. septembra pasažieru vilcienos e-taloni un rīdzinieka kartes ar atvieglojumiem konkrētām iedzīvotāju kategorijām nedarbosies.

Dienas aptaujātie Rīgas domes un Rīgas satiksmes pārstāvji atzina, ka tur neko nevar darīt. Jau iepriekš ziņots, ka a/s Pasažieru vilciens uzskata - domei jākompensē papildu zaudējumi, kas radušies, pārvadājot iedzīvotājus, kam pienākas bezmaksas biļetes vai atlaides.

Taču ne mazāk par šo problēmu rīdziniekus un īpaši jau citu pilsētu iedzīvotājus interesē, kāda būs braukšanas maksa Rīgas sabiedriskajā transportā nākamgad. Šā gada februārī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) vienojās ar toreizējo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski (NA) par pagaidu risinājumu, nenosakot diferencētu braukšanas maksu sabiedriskajā transportā rīdziniekiem un citur deklarētajiem iedzīvotājiem, bet vienlaikus vienojoties arī sākt darbu pie grozījumu izstrādes likumā Par pašvaldībām, lai pilnveidotu Rīgas kā galvaspilsētas funkciju uzskaitījumu, piedāvātu risinājumus šo funkciju finansēšanai, tajā skaitā arī izlemjot par biļešu cenu sabiedriskajā transportā.

Rīgas domē Diena uzzināja, ka pie priekšlikumu izstrādes strādā īpaša darba grupa domes izpilddirektora Jura Radzeviča (GKR) vadībā. Izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis zināja teikt, ka šajā grupā strādājot pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), domes Satiksmes departamenta, SIA Rīgas satiksme un citām institūcijām. E. Cilinskis, kurš šobrīd ir VARAM parlamentārais sekretārs, Dienai norādīja, ka finansējums transporta izdevumu kompensēšanai ir panākams, pieņemot izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmā. Tomēr politiķis pieļāva, ka risinājumu līdz vēlēšanām panākt neizdosies un acīmredzot par to būs jālemj jau nākamajai valdībai un Saeimai.

Tā kā jautājums par valsts līdzfinansējumu satiksmes nodrošināšanai Rīgā vēl joprojām nav atrisināts, ir grūti prognozēt, vai nākamgad Rīgas dome pēkšņi neatgriezīsies pie idejas par biļetes cenu 1,20 eiro citu pilsētu iedzīvotājiem un 60 centiem rīdziniekiem, kā to bija plānots ieviest jau šogad. Tieši šī iemesla dēļ tika radītas Rīdzinieka kartes, kuru izsniegšana notika lielā stresā, neapmierinātajiem rīdziniekiem stāvot garās rindās. SIA Rīgas satiksme pārstāvis Viktors Zaķis izteicās, ka ir izsniegtas 150 000 rīdzinieka karšu, daļa no tām gan netiekot lietotas. Par pārējām atlaidēm, kas pienākas rīdzinieka kartes lietotājiem, V. Zaķis nekomentēja, jo tā nav uzņēmuma kompetence.

Kā ziņots, rīdzinieka kartes lietotājiem no 1. jūlija stājās spēkā atlaides Rīgas 1. un 2. slimnīcā, Dzemdību namā un zoodārzā. Nesen sociālajos tīklos parādījās informācija, ka Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs rīdzinieka karšu atlaižu dēļ cietis zaudējumus. Zoodārza pārstāve Laura Līdaka Dienai atbildēja, ka viņas rīcībā «tādu datu un signālu nav». Esot gan cita problēma - apmeklētāju skaits šovasar ir bijis mazāks, nekā plānots. L. Līdaka arī pastāstīja, ka zoodārzs saņemot pārmetumus, ka atlaide Rīdzinieka karšu lietotājiem netiek reklamēta. Tā neesot vienīgā lojalitātes karte, kuras lietotājiem piešķir atlaides, tāpēc netiekot reklamēta neviena no tām.

Iepriekš solīts, ka Rīdzinieka kartes pakalpojumu grozs vēl tiks papildināts. U. Vidauskis Dienai atklāja, ka šī jautājuma risināšanai izveidota vēl viena darba grupa - šoreiz bez domes priekšsēdētāja rīkojuma - un arī tā strādā izpilddirektora vadībā. Taču arī par šīs grupas darba rezultātiem pašlaik precīzāku ziņu nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?