Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Trilleris atdod cerību

Negaidīti smaga Latvijas tenisistiem izrādījās pirmā diena Deivisa kausa izcīņas Eiropas/Ārfrikas zonas otrās grupas izšķirošajā spēlē ar Slovēnijas komandu. Ar bezierunu zaudējumu divcīņu sāka Andis Juška, bet Ernests Gulbis atspēlēja divu setu deficītu un uzvarēja dramatiskā piektajā setā. Pēc pirmās dienas rezultāts 1:1. Sestdien plkst.14.30 tenisisti sacentīsies dubultspēlē, bet svētdien no plkst.14 tiks aizvadītas divas vienspēles.

Iepriekšējā dienā Latvijas tenisistos jaušamā pārliecība par panākumu nebija uz smiltīm balstīta. Komanda ir labākajā sastāvā, turklāt sava laukuma priekšrocības deva iespēju cīņu aizvadīt uz slovēņiem neparocīgā paklāja seguma. Tāpēc pirmās dienas pieteikumā netika iekļauts visaugstāk rangā esošais pretinieku spēlētājs Blazs Kavčičs, kurš ir tipisks māla seguma spēlētājs. Izlases kapteinis Ģirts Dzelde gan nemitējās apgalvot, ka lietai jāpieiet nopietni, jo arī pārējie Slovēnijas izlases splētāji ir gana meistarīgi, lai sagādātu mājiniekiem problēmas.

To pierādīja gan Gregs Zemļa, kurš pārliecinoši ar 6:1, 6:1, 6:4 pārspēja Andi Jušku, gan Luks Gregorčs, kurš ieguva divu setu pārsvaru pār Ernestu Gulbi. Tomēr Gregorčs mača beigās salūza Gulbja izturības, tiesneses kļūdu un vētrainā fanu atbalsta priekšā.

«Zemļa spēlēja ļoti stabili, un mums tā arī neizdevās viņu izsist no ritma,» pēc Juškas zaudējuma klāstīja kapteinis Ģirts Dzelde. Pats tenisists iemeslus vienai no savām sliktākajām spēlēm nespēja atrast: «Iespējams, nebiju pienācīgi sagatavojies. Pēdējā laikā sasniegtie rezultāti pārliecību nevairo, taču pēc šodienas zemāk krist vairs nevaru.» Pārliecību pieminēja arī Dzelde - viņš tenisistu mudinājis vairāk spēlēt pie tīkla, taču šādos gadījumos zaudētie punkti Juškam likuši biežāk spēlēt no laukuma gala.

Karstas emocijas Lielupes tenisa centrā ienesa Ernesta Gulbja vairāk nekā četras stundas ilgā divcīņa ar Luku Gregorču. Lai arī Latvijas izlases līderis spēli sāka pārliecinošāk, slovēņa pacietība vainagojās panākumiem. Pirmajos divos setos viesis noturēja savu servi un izvirzījās vadībā ar 2:0. Gulbis nodemonstrēja raksturu, atspēlējot ne tikai divu setu deficītu, bet arī izšķirošajā piektajā setā no 2:5 panākot izlīdzinājumu. Iekarsušās publikas vētrainais atbalsts salauza Gregorču un nodrošināja Latvijas tenisista panākumu mačā.

«Domāju, ka galvenā tiesnese kļūdījās,» vienu no mača galotnes izšķirošajiem brīžiem komentēja Gregorčs. Slovēnim zaudējuma mieles gan mazināja prieks par parādīto sniegumu: «Redzu, ka strādāju pareizajā virzienā.»

Ernests Gulbis pēc mača atzina, ka ir priecīgs un ļoti noguris, taču sestdienas dubultspēlei būšot gatavs. «Pirmajos divos setos spēlēju pārāk lēni, taču teniss tāpēc ir interesants, ka arī no 0:2 var atspēlēties. Spēles laikā ļoti palīdzēja skatītāju atbalsts,» pēc komandu cīņā panāktā neizšķirta 1:1 apmierināts bija Gulbis.

Latvijas komandas kapteinis Ģirts Dzelde uzteica gan Gregorču («Ja rangā ap 300.vietu esošs sportists var tā spēlēt, tas ir fantastiski...»), gan Gulbi: «Bija ļoti daudz kritisko brīžu - īpaši piektā seta beigas. Īpaši apsveicami, ka Ernests raksturu pierādīja tieši komandu spēlē.»

Sestdien dubultspēlē, visticamāk, spēlēšot Ernests un Deniss (Pavlovs). Gulbim fiziskā gatavība esot ļoti laba.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Deivisa kauss. Eiropas/Āfrikas zonas 2.grupa

Latvija - Slovēnija 1:1

A.Juška - G.Zemļa 1:6, 1:6, 4:6

E.Gulbis - L.Gregorčs 4:6, 6:7 (3:7), 6:4, 6:4 8:6

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?