Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Tuneļa gaidās

Aldis Bite

Ģertrūdes un Valmieras ielas krustojums jau ilgstoši ir satiksmes objekts, kurā kreisā pagrieziena veikšana šoferīšiem sniedz krietnu devu adrenalīna.

Zinošākie mēģina šo krustojumu apbraukt, nejauši ieklīdušie pēc ilgstošas gaidīšanas veic iecerēto manevru vai pagriežas pa labi, lai meklētu apkārtceļus. Laiku pa laikam satiksmi šajā krustojumā vēl vairāk sablīvē arī 1. trolejbuss.

«Strādāju Ģertrūdes ielā, dzīvoju Ulbrokā. Gluži loģiski, ka Ģertrūdes un Valmieras ielas krustojums ietilpst manā ikdienas maršrutā. Pirms vairākiem gadiem tur veica būvdarbus un izveidoja drošības saliņu, kas pasargā krustojumā iebraukušos transportlīdzekļus no Satekles/Valmieras ielas satiksmes, taču problēmu līdz galam neatrisina, jo nedod iespēju droši pagriezties no Ģertrūdes uz Valmieras ielu. Tur ir nepieciešams skaidrs risinājums - būs tunelis vai nebūs. Ja nebūs, jādomā par satiksmes drošības uzlabošanu šajā krustojumā, novietojot luksoforu, jo pagriezties pa kreisi no Ģertrūdes ielas bieži nav iespējams blīvās satiksmes dēļ. Manuprāt tiem, kam jāpagriežas pa kreisi no Ģertrūdes ielas uz Valmieras ielu, tas šķiet viens no bīstamākajiem un nervozākajiem krustojumiem pilsētā, jo īpaši vakara stundās, kad guļamrajonu virzienā bīdās blīva autotransporta plūsma. Krustojums gaidīt gaida sen solīto restaurāciju un tuneļa izveidošanu zem dzelzceļa, citādi kreiso pagriezienu ir jāaizliedz, jo avārijas tur notiek bieži,» norāda lasītāja autobraucēja Ieva Kārklīte.

Tomēr, kamēr krustojumā nav notikusi kāda smagāka avārija, bet risinās vien sīki incidenti ar vieglu bleķu iemīcīšanu, situācijas atrisinājums atstāts rāmā pašplūsmā, cerot, ka minēto problēmu reiz uzveiks satiksmes tunelis zem dzelzceļa uzbēruma. Minētais objekts apriešanas stadijā atrodas ilgus gadus, bet, pēc ziņām AutoDienas rīcībā, tuneļa būvniecības jautājums uz nezināmu laiku nu atlikts.

Turklāt rodas iespaids, ka visas atbildīgās institūcijas ar transportlīdzekļu kustības sakārtošanu šajā krustojumā nesteidzas, cerot, ka kaut kad tomēr tiks uzsākta iecerētā tuneļa būvniecība.

Daži autovadītāji tikmēr atgādina, ka daudz vērtīgāk būtu savienot Lomonosova un Matīsa ielu pie vagonu depo un Matīsa kapiem, jo tuneļa izbūve šajā vietā labāk sakārtotu transporta kustību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Krustojums ir morāli novecojis

Bez nosaukuma

Raimonds
Volonts
uzņēmējs
Kreisais pagrieziens no Ģertrūdes ielas šajā gadījumā ir pietiekami ekstrēms manevrs, tādēļ, protams, to veic tikai nedaudzi autobraucēji, kuriem nav nekādas alternatīvas izvēles. Iespējams, tādēļ šis krustojums dienas laikā ir tik vientuļš. Domāju, ka pašlaik kreisā pagrieziena problēmas risinājums tā pa īstam nevienu nenodarbina, jo visi gaida sen apspriesto tuneli, kas ievērojami izmainītu gan satiksmes intensitāti, gan tuvāko ielu noslogojumu.

Bez nosaukuma

Ojārs Vētra
auto žurnālists

Protams, Ģertrūdes un Valmieras ielas krustojums pašreizējā konfigurācijā ir novecojis, taču nedomāju, ka tur nepieciešams novietot luksoforu tikai tādēļ, lai vairāki desmiti autobraucēju darbadienas noslēgumā varētu pagriezties pa kreisi uz Valmieras ielu. Autovadītāji, kas pārzina apkārtni, taču parasti ne tikai meklē, bet arī atrod izdevīgus apkārtceļus. Tad jau, piemēram, Kurbada un Satekles ielas krustojumā nepieciešamība pēc luksofora ir daudz akūtāka.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?