Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Upītis paņēma līdera kociņu

Atvadas no līdzjutējiem sanāca saviļņojošas, un var izdoties atstāt vēl vienu vēsturisku Kontinentālās hokeja līgas (KHL) ierakstu. Rīgas Dinamo hokejisti jaunizveidotā KHL Cerību kausa finālsērijā līdz trijām uzvarām ir vadībā ar 2-0. Mājās divās spēlēs tika apspēlēts Habarovskas Amur ar 2:0 un 4:3. Finālsērijas trešā spēle otrdien pulksten 10 pēc Latvijas laika Habarovskā. Tiešraide Viasat Sport Baltic.

Pirms četriem ar pusi gadiem KHL pirmajā spēlē Habarovskā rīdzinieku uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs kļuva par pirmo vārtu guvēju līgas vēsturē. Tālo Austrumu pilsētā Rīgas Dinamo šonedēļ jau kā komanda var ieiet līgas vēsturē, kas pirmā izcīnījusi Cerību kausu. Lai to izdarītu, jāuzvar otrdien vai arī trešdien, bet, ja arī būs divi zaudējumi, paliks trešā - «rezerves patrona», kuru varēs izmantot pēcspēles metienu sērijā.

Dīvainā formāta Cerību kausam finālā var saskatīt arī loģikas piesitienu. Pēc ģeogrāfiskā novietojuma spēlējot līgas divu pretējo polu komandām, laikam jau nebūtu saprātīgi veikt vēl vienu tālo pārlidojumu, ja sērija ieilgtu līdz piektajai spēlei. Cita lieta, ka pēc šādas izspēles kārtības priekšrocība ir zemāk izsētajai komandai. «Protams, ka labāk būtu bijis sēriju iesākt mājās. Tomēr, kāds ir reglaments, pēc tāda arī spēlējam,» Amur galvenais treneris Jevgeņijs Popihins atzina, ka finālā priekšrocības ir rīdziniekiem. Regulārajā čempionātā vairāk punktu iekrāja Rīgas Dinamo, taču Austrumu konferencē zem Amur vēl bija Avtomobilist komanda, tāpēc rīdzinieki kā Rietumu konferences pēdējās vietas ieguvēja ir izsēta ar zemāku numuru.

Atšķirībā no iepriekš redzētajām Cerību kausa spēlēm Rīgā šoreiz jau bija cīņa, kurā neviens negribēja piekāpties. To apliecināja arī abu treneru teiktais pēc otrās spēles. «Puiši pelnījuši uzslavu par to, ka atspēlējās no 0:2 pret Amur komandu, kura nav atbraukusi slidināties,» sacīja rīdzinieku treneris Artis Ābols. «Man spēlētājiem nav ko pārmest, jo viņi pēc sarežģītā pārlidojuma un laika maiņas atdeva visus spēkus,» savus padotos uzteica arī zaudētāju treneris Popihins.

Rīgas Dinamo sastāvā abās spēlēs galvenais uzvaru kaldinātājs bija vārtsargs Mīkaels Telkvists, par spīti tam, ka otrajā mačā viena ielaista ripa tomēr bija uz zviedra rēķina. Izskatās, ka būtu pelnījis dabūt līgumu uz vēl vienu sezonu, - tā par Telkvistu tagad runā hokeja speciālistu aprindās. Cerību kausa spēlēs viens pēc otra turpina sevi pieteikt otrā plāna uzbrucēji, bet pēdējā mačā arī Juris Upītis, kuram regulārajā čempionātā treneri deva iespēju sevi parādīt tikai trijās spēlēs. Mārtiņam Karsumam ārstējot augšstilba sastiepumu, Ābols ar palīgu Viktoru Ignatjevu sestdien izlēma Upīti iekļaut pirmajā trijniekā un trāpīja desmitniekā. Starp citu, kārtējais precīzais treneru šāviens Cerību kausa spēlēs. Līdzīgi kā pirms tam Roberts Bukarts, arī Upītis apliecināja, ka pret KHL komandām, kuras nav labāko 16 skaitā, var nospēlēt līdera lomu. Par Upīti bija radies priekšstats, ka viņa trumpis ir prasme būt pareizajā laikā īstajā vietā, taču otrajā spēlē izšķirošo ripu Juris iemeta pēc individuālā reida, ar precīzu metienu pārsteidzot viesu vārtsargu Alekseju Kuzņecovu.

Raudzīsim, kādi tagad būs maiņu salikumi Habarovskā, jo kopā ar komandu ir devies arī Karsums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo R 2
Dinamo R 4
Amur 0

(1:0, 1:0, 0:0)
Dinamo R: Indrašis (J. Rēdlihs, Šekura, 11.), Džonsons (Bukarts, Džeriņš, 26.)
Dinamo R: Telkvists; Sotnieks - Galviņš, Indrašis - Šekura - Meija, K. Rēdlihs - J. Rēdlihs, Džonsons - Džeriņš - Bukarts, Cibuļskis - Laviņš, Skvorcovs - Pavlovs - Upītis, Biezais - Bičevskis - Ivanāns
Metieni: 19-40. Soda minūtes: 10-6. Skatītāji: 4760

Dinamo R 2
Dinamo R 4
Amur 0

(0:2, 2:1, 2:0)
Sērijā līdz 3 uzvarām: 2-0
Dinamo R: Upītis (Galviņš, Šekura, 25.), Meija (Pavlovs, Skvorcovs, 30.), Džeriņš (Bukarts, Džonsons, 46.), Upītis (Indrašis, 54.)
Amur: Stepanovs (Šiškanovs, Fisenko, 10.), Litovčenko (10.), Šiškanovs (Hjūtenens, Tesļenko, 29.)
Dinamo R: Telkvists; Sotnieks - Galviņš, Indrašis - Šekura - Upītis, K. Rēdlihs - J. Rēdlihs, Džonsons - Džeriņš - Bukarts, Cibuļskis - Laviņš, Skvorcovs - Pavlovs - Meija, Biezais - Bičevskis - Ivanāns
Metieni: 28-40. Soda minūtes: 6-2,
Skatītāji: 5420

Diena vērtē

Priecēja
Mīkaels Telkvists
Jēkabs Rēdlihs
Pols Šekura
Der sapurināties
Guntis Galviņš
Roberts Bukarts
Juris Upītis
Labākie: Mīkaels Telkvists un Aleksejs Kuzņecovs

Diena vērtē

Priecēja
Juris Upītis
Gints Meija
Andris Džeriņš
Der sapurināties
Krišjānis Rēdlihs
Jēkabs Rēdlihs
Gunārs Skvorcovs
Labākie: Juris Upītis un Andrejs Stepanovs

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?