Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vairāk stundu vienā slodzē

Pedagogu darba likme no 21 stundas tiek palielināta nevis līdz 27 stundām, kā bija piedāvāts, bet līdz 24 stundām nedēļā, nepalielinot darba samaksu. Šāda vienošanās panākta, piektdien tiekoties izglītības darbinieku arodbiedrības un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem. Arodbiedrība gan uzskata, ka darba samaksas programma katru gadu būtu jāpārskata, lai pēc laika atgrieztos pie 21 stundas par likmi, tās palielinājumu pieļaujot tikai krīzes periodā.

Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Astrīda Harbaceviča sacīja, ka arodbiedrība vēlētos parakstīt vienošanos ne tikai ar ministriju, bet arī ar premjeru Valdi Dombrovski (JL), kas piekritis pirmdien tikties ar nozares arodbiedrības vadību. Nākamā tikšanās ar ministrijas pārstāvjiem paredzēta ceturtdien. Sarunu par jautājumiem, kas saistīti ar novadu reformu un varētu ietekmēt izglītības iestāžu tālāko dzīvi, varēšot turpināt tikai pēc tam, kad valdība būs izteikusi attieksmi pret reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna (TP) piedāvāto apriņķu veidošanas modeli, norādīja A.Harbaceviča.

Tikmēr Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāram Marekam Gruškevicam (TP), kuram ministre Tatjana Koķe (ZZS) vairs neuzticas, kā viņa piektdien informēja Latvijas Radio klausītājus, darbs tomēr ir jāturpina. Ministre gaida no ierēdņa arī informāciju par Valsts kontroles konstatētajiem pārkāpumiem ministrijā. Reaģējot uz valsts sekretāra paziņojumu, ka reformu rezultātā darbu varētu zaudēt ap 10 000 skolotāju, T.Koķe ceturtdien atsauca viņu kā ministrijas pilnvaroto pārstāvi no sarunām ar arodbiedrību.

Aģentūra LETA piektdien ziņoja, ka tās rīcībā ir nonākusi T.Koķes marta beigās finanšu ministram Einaram Repšem (JL) sūtīta vēstule, kurā informēts, ka rudenī darbu varētu zaudēt 8000 līdz 9000 pedagogu - tas liecina, ka arī viņa pieļauj lielu atlaižamo skaitu. Vēstulē T.Koķe rosina ES fondu ietvaros izveidot jaunu aktivitāti «Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos», līdzekļus tās īstenošanai nodrošinot ministrijas pārziņā esošo Eiropas Sociālā fonda aktivitāšu finansējuma pārdales rezultātā, vēsta LETA.

Ministres un valsts sekretāra attiecībās piektdien parādījās jauni spriedzes elementi. «Esmu pietiekami lietišķa, lai attiecības nosauktu īstajā vārdā - neuzticība,» T.Koķe sacīja intervijā Latvijas Radio.

Taču pagaidām viņa nerosina M.Gruškevica atbrīvošanu, par ko būtu jālemj valdībai un, iespējams, šai iniciatīvai Ministru kabinetā būtu arī pretinieki no M. Gruškevica pārstāvētās TP. Ministres preses sekretāre Agnese Korbe Dienai paskaidroja, ka T.Koķes sacītais nenozīmē, ka varētu rosināt valsts sekretāra atbrīvošanu. M.Gruškevicam lūgts sagatavot skaidrojumu par VK konstatētajiem pārkāpumiem. Kad tie būs saņemti, tiks lemts par turpmāko.

M.Gruškevics, lūgts komentēt T.Koķes paziņojumu par neuzticēšanos viņam, sacīja: «Esmu apmulsis.» Respektējot ministres aizliegumu sniegt politiska rakstura komentārus, M.Gruškevics nevēlējās runāt par darba samaksas jautājumiem. Viņš gatavos skaidrojumu par VK atzinumu, kurā norādīts arī uz izšķērdību, izmantojot sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus. Valsts sekretārs noskaņots «pārskatīt ēdināšanas praksi» un gaida ierēdņu skaidrojumu, kā izvēlēti pakalpojumu sniedzēji. Valsts sekretārs neredzot ēdienkarti, «es rēķinus redzu tikai tad, kad viss jau ir apēsts», teica M.Gruškevics.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?