Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Valentīndienas randiņam

Visi zinām klasiskās Valentīna dienas simbolus - sirsniņas, rozes un rozā šampanietis vai dzirkstošais vīns. Sievietes tajā saskata daudz vairāk romantikas nekā citos dzērienos. Kur vēl figurē tādi salīdzinājumi kā rozes, zemenes, avenes vai kāda cita veida ziedi un ogas. Rozā lieliski piestāvēs rozēm, kuras jūs, protams, gatavojaties pasniegt mīļotajai sievietei. Ja nevarat atļauties dārgu šampanieti, tik un tā neskumstiet.

Laba alternatīva būs arī kāds cits šādas krāsas dzirkstošais vīns. Fᅢᄐrst von Metternich Trocken Rose pārstāv vācu dzirkstošo vīnu darīšanas tradīcijas. Šīs valsts iedzīvotāji ir vieni no lielākajiem dzirkstošo vīnu dzērājiem pasaulē. Konkrētais vīns nāk no, ja tā var teikt, labas ģimenes. Metternich vīni hronikās ir tikuši pieminēti jau XVII gadsimtā, bet 1867. gadā dzirkstošais vīns Fᅢᄐrst von Metternich ieguva zelta medaļu Pasaules sasniegumu izstādē Parīzē. Mūsdienās šis zīmols ir iekļāvies lielajā vācu dzērienu koncerna Henkell & Co portfelī, kur ieņem prestiža dzirkstošā vīna nišu.

Lai arī vācieši mums asociējas ar Riesling vīnogu šķirni un arī vīna darītava atrodas blakus vietai, kur atrodas vecākie šīs šķirnes vīna dārzi pasaulē, Fᅢᄐrst von Metternich Trocken Rose ir tapis no franču vīnogu šķirnēm - Pinot Noir un Pinot Meunier. Šīs ir divas no trim šampanieša ražošanai oficiāli atļautajām šķirnēm. Līdz ar to var teikt, ka, neraugoties uz daudz lētāku ražošanas tehnoloģiju, tas ir taisīts franču šampanieša stilā. Aromātā maigi augļi, persiki, jāņogas. Lai arī šis vīns tiek pozicionēts kā sauss, tomēr garšā tas jau tuvojas pussausam stilam. Maigas meža zemenes un nedaudz saldi mandarīni.

Pirms vairāk nekā desmit gadiem, būdams Barselonā, sastapos ar kādu interesantu koncepciju. Restorāns bija apvienots ar veikalu - bija iespējams vīnu dzert uz vietas vai ņemt līdzi. Man prieks, ka arī pie mums šī koncepcija ir iedzīvojusies un šādu vietu rodas arvien vairāk. Jau kādu laiku šāda stila vīna bāros iespējams iegādāties itāļu dzirkstošo vīnu Bortolomiol Filanda Rose Brut Milesimato Riserva. Tas ir tapis par godu sievietēm, kas strādā Ziemeļitālijas zīda fabrikās - pateicoties viņām, šis reģions savulaik ir uzplaucis. Aromātā viegli, nedaudz saldeni augļi un meža ziedi.

Garša līdzena un augļaina. Skābas avenes, zemenes, vēlāk saldeni greipfrūti. Lai arī vīns veidots no Pinot Noir vīnogām, tas ir viegls un gaisīgs. Neraugoties uz to, ka vīnogas audzētas lielākajā Pinot Noir vīnogu audzēšanas reģionā Oltrepo Pavēze, tajā jūtama cita itāļu reģiona - Valdobjadene, kurā top aromātiskie Prosecco, ietekme.

Šis ir labs vīns, lai sāktu randiņu. Rozā vīni ir labs kompromiss starp baltvīnu un sarkanvīnu, tādēļ, lai arī krāsas ziņā tie vairāk piestāv daiļajam dzimumam, tomēr tos nevajadzētu palaist garām arī vīriešiem, it īpaši tad, ja konkrētajā brīdī nav skaidrs, kas labāk iederēsies pie vieglas maltītes vai uzkodām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?