Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Vārdā saukt nedrīkst, bet pauž nosodījumu

Jūrmalas domes pagājušās piektdienas paziņojums, kurā nosodīts fakts, ka «liela mēroga uzņēmēja» saņem trūcīgas personas statusu, acīmredzami izplatīts ar mērķi parādīt, ka domes vadība ir godīga un nevēlas pieļaut nelikumības. Vārdā nenosaucot, dots mājiens uz nekustamo īpašumu attīstītāju, ar daudziem skandāliem saistīto Larisu Sviridovu, kurai trūcīgās personas statuss ļāvis izvairīties no vairāku simtu tūkstošu latu maksāšanas valsts nodevās.

Tomēr Dienas rīcībā ir informācija, ka tieši pilsētas mēra Gata Trukšņa (ZZS) paraksti savulaik varētu būt bijuši uz dokumentiem, kas devuši zaļo gaismu L. Sviridovas projektiem.

Jūrmalas dome relīzi izsūtīja piektdien, pēc tam, kad par L. Sviridovas jautājumu sāka interesēties Latvijas Radio žurnāliste Ginta Mūrniece, kurai tā arī neizdevās sastapt vai sazvanīt Jūrmalas mēru. Lai nepārkāptu Personas datu aizsardzības likumu, Jūrmalas dome savā paziņojumā nebija minējusi L. Sviridovas vārdu, un sarunā ar Dienu G. Truksnis joprojām atgādināja, ka nevienu vārdu nenosauc. Presei izplatītajā paziņojumā tika solīts pārbaudīt, cik likumīgi un pamatoti Jūrmalas Labklājības pārvaldē notikusi trūcīgās personas statusa piešķiršana šai uzņēmējai un arī citos aizdomīgos gadījumos, ja tādi atklātos. Dienai Jūrmalas mērs saka, ka problēma drīzāk varētu būt nevis Labklājības departamenta darbinieku negodprātībā, bet gan tajā, ka, redzot objektīvu problēmu, mērs par to nav ticis informēts. «Ja viņi kā jūrmalnieki redz problēmas, kaut nav tiesīgi izziņu neizdot, tad vajadzēja zvanīt trauksmes zvanus un vērsties pie manis,» klāsta G. Truksnis, kurš ar Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītāju Augustu Brigmani jau esot pārrunājis «robus» likumdošanā, kuru dēļ šāda situācija radusies.

No Latvijas Radio sižeta izriet, ka izziņu par trūcīgās personas statusa, kas daudzajās tiesvedībās ļāvusi nemaksāt valsts nodevu kopsummā par vairāk nekā 300 000 eiro, parakstījusi pašvaldības Labklājības pārvaldes vadītājas vietniece Ruanete Meža. Taču interesanti, ka pret L. Sviridovas visai pretrunīgi vērtētajiem attīstības projektiem G. Truksnis ir bijis labvēlīgs laikā, kad ieņēma izpilddirektora posteni, par ko pat ticis sodīts. Bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja, tagad Saeimas deputāte un Jūrmalas mēra partijas biedre Inese Aizstrauta (ZZS) Dienai apstiprināja, ka pret G. Truksni savulaik ierosinājusi dienesta izmeklēšanu tieši par projekta saskaņošanu Viestura ielā 15a un 15b, ko attīstīja SIA Martium, kura valdes locekle bija L. Sviridova. G. Truksnis sakās neatceramies, ka pret viņu būtu rosināta kāda pārbaude, turklāt projektu saskaņošana bez domes deputātu ziņas nav bijusi iespējama. No L. Sviridovas ambiciozā darbības laika pazīstamākais projekts gan ir cits - SIA Delfīns partneri uzbūvētā daudzdzīvokļu ēka Dzintaros, Rembates ielā 4. Delfīns partneri jau ilgstoši tiesājas ar valstij piederošo a/s Reverta par 2005. gadā noslēgtu līgumu, ar kuru toreiz vēl a/s Parex banka piešķīra L. Sviridovas uzņēmumam kopumā 26,1 miljona latu aizdevumu ēkas būvniecībai, bet vēlāk Delfīns partneri aizdevuma faktu noliedza. Kopumā L. Sviridova ir saistīta ar pieciem maksātnespējīgiem uzņēmumiem.

I. Aizstrauta, kura tagad nevēlas komentēt vairākus gadus senos notikumus, 2006. gadā aģentūrai LETA izteikusies, ka, viņu no Jūrmalas mēra amata atlaižot, būs vieglāk īstenot būvniecību Rembates ielā 4. Tikmēr G. Truksnis saka, ka viņš ar L. Sviridovu nav pazīstams, uz ielas viņu nepazītu un jebkādus apvainojumus, ka būtu pieņēmis šai uzņēmējai labvēlīgus lēmumus, kategoriski noliedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?