Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Vērtēs Rīgas satiksmes reklāmu

Vairāki Saeimas deputāti, kas pārstāv valdošo koalīciju, nosūtījuši vēstuli Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) ar aicinājumu izvērtēt Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme (RS) reklāmu, kas saistītas ar biļešu cenu palielināšanu sabiedriskajā transportā, atbilstību likuma normām.

Deputāti aicina arī izvērtēt, vai šādas reklāmas izplatīšana Latvijas Radio ēterā atbilst sabiedrisko mediju uzdevumiem un misijai, teikts vēstulē, ko parakstījuši Vienotības deputāti Vilnis Ķirsis, Juris Šulcs, Aldis Adamovičs, Lolita Čigāne, Atis Lejiņš, kā arī ZZS pārstāvis Ainārs Mežulis un Andris Vilks no Nacionālās apvienības. Vēstulē norādīts, ka reklāmā, «kurā mēģināts attaisnot Rīgas domes lēmumu krasi paaugstināt braukšanas maksas tarifus Rīgas sabiedriskajā transportā, paustā informācija ir klaji nepatiesa un sabiedrību maldinoša». Deputāti par nepatiesiem sauc reklāmā paustos apgalvojumus, ka «Latvijas valdība nevēlas iesaistīties galvaspilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā» un «Rīgas dome saglabās visas esošās atlaides - pensionāri, skolēni un invalīdi arī turpmāk varēs braukt par velti». RS no valsts budžeta ir saņēmusi un turpina saņemt valsts dotāciju atsevišķu pasažieru grupu, tajā skaitā invalīdu, pārvadājumiem Rīgā, akcentē deputāti. Saskaņā ar Satiksmes ministrijas sniegtajiem aprēķiniem par 2014. gadu RS dotācijā no valsts saņēmusi 4,7 miljonus eiro, 2013. gadā - 4,9 miljonus eiro, bet 2012. gadā - 6,2 miljonus eiro. «Ja Rīgas satiksme apgalvo, ka valdība nevēlas iesaistīties, lai gan tā jau šobrīd maksā kompensācijas par invalīdu pārvadāšanu, tas nav viedoklis, bet meli,» Dienai teica V. Ķirsis. Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu audio un audiovizuālā komerciālā paziņojumā drīkst izmantot tikai patiesas atsauksmes vai apstiprinājumus, vēstulē NEPLP norāda deputāti. V. Ķirsis nosūtījis vēstuli Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, lūdzot izvērtēt, vai domes kapitālsabiedrības reklāma nesatur politiskās aģitācijas pazīmes, atspoguļojot pašvaldībā valdošās partijas Saskaņas centrs viedokli, bet apmaksājot to par uzņēmuma naudu.

NEPLP priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska brīdī, kad viņu sazvanīja Diena, tikko internetā bija izlasījusi par šādas vēstules nosūtīšanu un pieļāva, ka pēc iesnieguma saņemšanas tiks ievērota ierastā kārtība - monitoringa centrs sūdzību pārbaudīs. «NEPLP ir jāuzrauga Reklāmas likuma izpilde, reklāma nedrīkst būt nepatiesa,» apstiprināja A. Dulevska. Tikmēr Rīgas satiksme neplāno reklāmu atsaukt. Uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis Dienai izteicās, ka «interpretēt var visu», taču radiostacijās pārraidītās reklāmas galvenais uzdevums esot pirmām kārtām informēt par jaunajām biļešu cenām un atlaidēm. Vaicāts, vai šāda reklāma tapusi ar uzņēmuma vadītāja Leona Bemhena ziņu, V. Zaķis atbildēja apstiprinoši. Jau ziņots, ka Rīgas satiksmes reklāma izvietota Latvijas radio 1, Latvijas radio 4, Radio Skonto un Super FM. V. Zaķis vēlreiz apstiprināja, ka reklāma radiostacijās skanēs līdz 1. februārim, kad spēkā stāsies jaunās biļešu cenas. Reklāmas izmaksas ir 13 000 eiro, ko sedz no uzņēmuma budžeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?