Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vidusslānis uzaudzējis muskuļus

Sen nebijusi intriga jau sezonas sākumā jaušama pašmāju basketbolā. Pirmo reizi šajā gadsimtā Latvijas Basketbola līgas (LBL) dalībnieku skaits jāraksta ar divciparu skaitli, turklāt ievērojami pieaugusi konkurence turnīra tabulas vidusdaļā.

Pēc iepriekšējās LBL sezonas beigām kā vienu no turnīra trūkumiem minēju pašķidro vidusslāni, taču vasarā situācija ir ievērojami mainījusies. Vispirms jau tāpēc, ka spēcīgāko sabiedrībā pēc gada pārtraukuma atgriezies divkārtējais Latvijas čempions Barons kvartāls un ambicioza komanda izveidota Jēkabpilī.

«Ja spēlējam kā komanda, domāju, ka varam uzvarēt arī Valmieras un Liepājas komandu,» «baronu» direktors Jānis Pormalis uzskata, ka pagājušā gada LBL2 čempioni var iesaistīties arī cīņā par LBL godalgām. Svarīgākais gan esot dot pieredzi komandas jaunajiem spēlētājiem un savā paspārnē izaudzināt jaunu konkurētspējīgu treneri. 21 gadu vecais Mārtiņš Gulbis pie komandas stūres vēl nav izjutis zaudējuma rūgtumu. Pormalis piebilda, ka komandā ļoti labi zina, kad ir spēlētāju pieteikumu termiņa beigu datums, taču pieļāva, ka komanda sezonu varētu pabeigt arī šādā, latviskā, sastāvā.

Starpsezonā nopietnāks darbs nekā pērn paveikts arī Jūrmalā, bet līdz šim par Latvijas otro ešelonu uzskatītajās Liepājas lauvu un Valmieras komandās notikušas ievērojamas izmaiņas. Mazāk pārmaiņu bijis pavasarī izslēgšanas spēlēs tikušajās Latvijas Universitātes (LU) un BK Jelgava komandās. To kodolu joprojām veido gados jauni basketbolisti, kuri salīdzinājumā ar pagājušo gadu kļuvuši pieredzes bagātāki. «Līderi droši vien būs tie paši,» LU komandas menedžeris Rolands Surgofts prognozē, ka spēle joprojām balstīsies uz Žaņa Peinera pleciem. «Iespējams, sezonas gaitā sevi pierādīs arī kāds no komandas jaunpienācējiem.»

LBL šosezon paredzama spraiga cīņa ne tikai par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, bet arī par bronzas godalgām. Uz Latvijas čempionāta bronzas medaļām skaļāk vai klusāk tēmē vismaz četras komandas, bet no 11 turnīra dalībniecēm sev vietu starp sešām izslēgšanas spēļu dalībniecēm neredz tikai Nikolaja Mazura vadītās Latvijas U18 izlases pārstāvji, kuriem galvenais uzdevums ir sagatavoties Eiropas čempionātam savā vecuma grupā.

Eiropu iekaros divatā

Kā pēdējos gados ierasts, Eiropas takas arī šosezon mīs tikai divi spēcīgākie Latvijas klubi. VEF Rīga šoruden netika pie iespējas pacīnīties par vietu Eirolīgā, taču startēs ULEB Eiropas kausa pamatturnīrā - lai gan līmeni zemākā, tomēr rīdzinieku varējumam atbilstošākā turnīrā. BK Ventspils arī šosezon piedalīsies Eiropas mērogā trešās raudzes sacensībās FIBA Izaicinājuma kausā, kur iepriekšējās divās sezonās nācās palikt finālturnīra pakājē, ceturtdaļfinālā atzīstot šķietami uzvaramu pretinieku (Beļģijas BC Oostende un Ungārijas Szolnoki) pārākumu. Abas komandas cer šosezon aizkļūt līdz savu turnīru izslēgšanas spēļu fāzei, taču izredzes lielā mērā būs atkarīgas no konkurences. ULEB Eiropas kausa pamatturnīra izloze otrdien notiks Barselonā, bet BK Ventspils FIBA Izaicinājuma kausa pirmajā kārtā būtu jātiek galā ar zviedru Dolphins un Kings, kā arī somu Pyrinto, tiesa, izšķirošās cīņas par iekļūšanu ceturtdaļfinālā sāksies otrajā posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?