Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Vieglas, bet laikietilpīgas receptes

Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš uzskata, ka brīvdienās ģimeni lieliski vieno kopīga maltītes gatavošana un sapratnes pilna atmosfēra virtuvē. Arī Tomasam tīk mācīt sava amata knifus meitiņai Luīzei Marei. Receptes Tomasam rodas it kā pašas no sevis. Piemēram, Dienas lasītājiem ieteikto žuljēna recepti šefpavārs nosapņojis naktī, aizgājis uz darbu, realizējis sapni dzīvē, un rezultāts iznācis ļoti garšīgs, tagad žuljēns iekļauts Neiburga ēdienkartē.

Savukārt, par truša gaļu runājot, Tomass pārliecinājies, ka tā labi sader kopā ar saldajiem kartupeļiem. Receptes nav sarežģītas, bet darbietilpīgas gan, tieši tāpēc virtuvē darba pietiks visiem ģimenes locekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pildīta truša kāja ar batāšu un ķimeņu biezeni un

Divām personām vajadzēs: 2 truša kājas, 150 g batāšu (saldie kartupeļi), 10 g ķimeņu, 4 Briseles kāpostus, 30 g sīpolu, 60 g Rikotas siera, 50 g spinātu, 30 g Vorčesteras mērces, 2 timiāna zariņus, sāli un piparus pēc garšas
Truša kājai izņem kaulus, atstāj tikai vienu. Uzkaisa sāli, piparus, pievieno Vorčesteras mērci, timiānu, visu samaisa, atstāj marinēties vienu stundu.
Spinātus sagriež, apcep kopā ar sīpoliem, pievieno sāli, piparus. Samaisa ar Rikotas sieru. Pilda truša kājā. To ietin plēvē, lai pildījums nenāk ārā, un vāra uz lēnas uguns 30 min.
Batātes nomizo, sagriež kubiņos, vāra, kamēr mīkstas, sablenderē, izberž caur sietu, pievieno ķimenes.
Briseles kāpostam izgriež kacenu un kāpostu ar rokām sadala lapiņās. Tās viegli apcep olīveļļā. Visu kārto uz šķīvja.

Vistas gaļas un artišoku žuljēns ar Brī sieru

Divām personām vajadzēs: 120 g vistas filejas, 2 marinētus artišokus, 40 g cukini, 40 g Parmas šķiņķa, 200 g saldā krējuma, 40 g Brī siera, 30 g olīveļļas, 30 g sojas mērces, sāli un piparus pēc garšas
Vistas fileju, cukini un Parmas šķiņķi sagriež smalkos salmiņos. Uzkarsē pannu, ielej olīveļļu, liek sagrieztās sastāvdaļas pannā un cep, tad pievieno saldo krējumu, 6 daļās sagrieztus artišokus, sāli, piparus, Brī sieru, sojas mērci. Visu liek karstumizturīgā trauciņā, uzkaisa Parmas sieru un liek 210 grādos sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr veidojas brūna garoziņa. Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.

Šokolādes pankūkas ar baltvīnā tvaicētiem bumbie

Divām personām vajadzēs: 100 g vaniļas saldējuma, 70 g baltvīna, 80 g cukura, 200 g bumbieru, 2 olas, 150 g piena, 80 g miltu, 30 g sviesta, 40 g tumšās šokolādes, citrona miziņu
Baltvīnu ielej katliņā, pievieno 40 g ūdens, pusi cukura, citrona miziņu, uzvāra, tad pievieno nomizotus un daiviņās sagrieztus bumbierus. Vāra 10 min, atdzesē.
Gatavo pankūku mīklu: bļodā iesit olas, pievieno cukuru, pienu, šokolādi, visu samaisa, pievieno miltus un beigās iemaisa izkausētu sviestu.
Pannu uzkarsē un cep plānās pankūkas. Pasniedz ar bumbieriem un vaniļas saldējumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?