Pirmos panākumus pavārmākslā viņš guva savā dzimtajā pilsētā Vilhelmshāvenā Vācijā, bet vēlāk Fabians strādājis par pavāru Ziemeļvācijas salās, Itālijā, Francijā un Portugālē, mācoties no izciliem šefpavāriem un krājot pieredzi. Nu jau vairāk nekā gadu Fabians dzīvo Latvijā un saimnieko veselīga ēdiena restorānā Terra. Tagad viņš savās receptēs izmanto Latvijas dabas sniegtos labumus.
Viegli, veselīgi - tepat no dārza
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Rabarberu un aveņu kokteilis
Rabarberu sīrupa sastāvdaļas (savāra visai vasarai): 2 kg
rabarberu, 500 g cukura, 6 apelsīni, 4 ēd. k. citrona sulas, 2
vaniļas pākstis
Kokteiļa sastāvdaļas (1 personai): 40 ml
rabarberu sīrupa, 20 ml aveņu ievārījuma, 1 šķēle laima, 160-200ml
dzirkstoša vīna, ledus
1. Notīra un nomazgā rabarberus, sagriež
mazos gabalos. Ievieto lielā katlā. Pārgriež apelsīnus uz pusēm un
izspiež sulu (aptuveni 500 ml). Apelsīnu un citronu sulu lej katlā
un vāra, līdz tā uzvārās, nogriež uz mazas uguns un ļauj karsēties,
līdz rabarberi kļūst pavisam mīksti. Katla saturu ar visu rabarberu
mīkstumu lej sietā, kas izklāts ar marli vai audumu, ļauj iztecēt
sulai (aptuveni 1,3 l).
2. Pārgriež vaniļas pākstis uz pusēm un
izkasa mīkstumu. Sulu ielej atpakaļ katlā, pievieno gan vaniļas
pākstis, gan mīkstumu sulai un liek vārīties. Pievieno cukuru un
ļauj karsēties 40 minūtes. Izņem pākstis un lej sīrupu tīrās
pudelēs.
3. Kokteilim: glāzē ar ledu liek ievārījumu un sīrupu,
pievieno dzirkstošu vīnu un laima šķēli. Pasniedz aukstu.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4 peronām: 400 g rabarberu, 300 g tagliatelle (platu
lentveida makaronu), 750 ml piena, 50 g mandeļu, 100 g ķiršu bez
kauliņiem, 200 ml + 5 ēd. k. ķiršu nektāra, 140 g cukura, 1 paciņa
vaniļas cukura, 1 ēd. k. kukurūzas cietes, 4 piparmētras
zariņi
1. Uz sausas pannas aptuveni piecas minūtes apgrauzdē
mandeles, visu laiku maisot. Noņem no uguns. Katliņā uzvāra pienu
ar vaniļas cukuru. Pienam pievieno tagliatelle un 40 g
parastā cukura. Ļauj uzvārīties un vāra uz zemas uguns, bieži
maisot, aptuveni 15 minūtes.
2. Notīra un nomazgā rabarberus,
sagriež 4 cm platos gabalos. Uzvāra 200 ml ķiršu nektāra kopā ar
rabarberiem, ķiršiem un 100 g cukura un ļauj vārīties aptuveni
septiņas minūtes uz vidējas uguns. Pievieno cieti un 5 ēd. k. ķiršu
nektāra, maisot karsē, līdz masa sabiezē.
3. Rupji sasmalcina
mandeles. Nomazgā piparmētras, nokrata lieko mitrumu un noplūc
lapiņas no kātiem. Izvieto tagliatelle un rabarberu masu
uz šķīvja, dekorē ar piparmētru lapiņām un grauzdētām mandelēm.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4 personām: 500 g rabarberu, 200 g fetas siera, 200
g jauno spinātu, 3 šalotes sīpoli, 1 sarkanais čili, 120 g medus, 2
ēd. k. sinepju sēklu, 100 ml ābolu etiķa, 5-6 ēd. k. olīveļļas,
citrons, sāls, pipari, ķiploki, timiāns
1. Nomizo sīpolus un
sakapā smalkos gabaliņos. Nomazgā čili piparu un sagriež gredzenos.
Notīra un nomazgā rabarberus, sagriež mazos kubiņos. Pannā uzkarsē
2-3 ēdamkarotes eļļas, pievieno sīpolus, čili, sinepju sēklas,
rabarberus un sautē. Pievieno medu, atšķaida ar etiķi un karsē,
līdz sāk vārīties. Ļauj vārīties uz mazas uguns 30-35 minūtes.
Pievieno sāli un piparus.
2. Sadrupina fetas sieru uz cepamās
plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru. Apslaka ar olīveļļu,
pievieno mazliet ķiploku un timiānu. Liek iepriekš sakarsētā krāsnī
un cep aptuveni 5-7 minūtes, tad izņem no krāsns.
3. Nomazgā
spinātus un nokrata lieko mitrumu, izvieto uz šķīvja, virsū liek
cepto fetas sieru, apslaka ar olīveļļu un citrona sulu. Pasniedz
kopā ar rabarberu čatniju.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!