Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Vienkārši, bet skaisti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tilly
T
Articles like this make life so much simeplr.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Salāti Rudens svaigums

Sastāvdaļas: 3 šķēles Lāču rupjmaizes, 100 g kūpināta cūkgaļas bekona, 2 daiviņas ķiploka, 1 podiņš parasto salātu, 100 g svaigu dzērveņu, svaigas dilles, 1 ēd. k. eļļas.

Mērcei: 1 Antonovkas ābols , 1/2 tējk. mārrutku, 100 g majonēzes, šķipsniņa cukura, 1 ēd. k. svaigas citrona sulas

Sagriež rupjmaizes šķēles 1 cm lielos kubiņos un uz pannas ar sarīvētu ķiplociņu sacep. Bekonu sagriež tikpat lielos kubiciņos un apcep. Salātu lapas nomazgā un saplūkā. Visu saliek kopā, pieberot klāt dzērvenes. Atsevišķi bļodiņā sarīvē ābolu, pieliek mārrutkus, majonēzi, citronu sulu, cukuru. Sajauc un kārto uz šķīvja kārtām salātus, mērci, salātus. Pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.

Saulespuķe

Sastāvdaļas 2 personām. Kotlešu masai: 200 g jauktas kotlešu masas, 1 sīpols, 1 ola, 2 daiviņas ķiploka, 1 ēd. k. miltu, 1/2 tējk. sāls, šķipsna melno piparu. Kartupeļu biezenim: 400 g kartupeļu, 150 g piena, 1 olas dzeltenums, sāls. Mērcei: 1 daļa tomātu mērces, 1 daļa majonēzes, 1 ķiploka daiviņa. Dekorēšanai - sezama sēklas pēc vēlēšanās
Sajauc kotlešu masu un izcep kotletes. Izvāra kartupeļus, samīca ar karstu pienu, piejauc klāt olas dzeltenumu. Masu ieliek konditorejas maisiņā un izspiež kā puķi pēc pašu iztēles apkārt kotletei. Liek plāti sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos un apcep kādas 10 minūtes, līdz kartupeļu biezenis gaiši brūns. Kārto uz šķīvja un dekorē ar mērci, ko iegūst, sajaucot tomātu mērci ar majonēzi un iemaisot daiviņu saspiesta ķiploka. Pārkaisa ar sezama sēklām.

Bez nosaukuma

Sastāvdaļas 3-4 porcijām. Ruletei: 5 olu baltumi, 230 g cukura, 1 tējk. kartupeļu cietes, 1 tējk. baltvīna etiķa, šķipsna sāls, 50 g pūdercukura. Pildījumam: 150 g biezpiena, 100 g cukura, 150 g dzērveņu

Olu baltumus un šķipsnu sāls mikserī kuļ, ik pa laikam palielinot miksera ātrumu. Kad baltums sāk veidot putas, lēni pa vienai ēdamkarotei pievieno cukuru (nepārtraucot kult). Kad baltums stingrās putās, joprojām nepārtraucot kult, pievieno tam etiķi un kartupeļu cieti. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, izklāj olbaltuma masu uz cepamā papīra, liek cepeškrāsnī cepties un cep 9 minūtes. neatverot krāsni, nogriež temperatūru līdz 170 grādiem un turpina cept olbaltumu vēl 9 minūtes. Tad izņem ārā, pārklāj ar dvielīti, lai olbaltuma masa lēnām atdziest. Pēc tam apgriež otrādi un uzmanīgi noņem olbaltumu no cepamā papīra. Kārtīgi sakuļ cukuru ar biezpienu un samaltām dzērvenēm viendabīgā masā. Noklāj olbaltuma virsu, satin ruletē un sagriež gabaliņos. Pārber ar pūdercukuru un dekorē ar dzērvenēm.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?