Trapiche Reserve Malbec Mendoza, Argentīna.
Ainārs Sedlenieks: esmu pārliecinājies, ka cilvēki, kas pagaršojuši Argentīnas malbeku, nekad nav palikuši neapmierināti. Miecvielas ir, bet nav uzbāzīgas, saldumiņš ir, struktūra ir. Un šis vīns nav izņēmums. Velk uz ļoti veiksmīgu pirkumu par tādu cenu.
Aigars Nords: piekrītu. Jau ar degunu jūtams, ka vīns ir ar āķi. Ozols ļoti gaumīgi līdzsvarots gan smaržā, gan garšā. Nav pārturēts mucā. Pēcgarša izcila, gara. Skābums ar saldumu veiksmīgi sabalansēts. Labs tanīnu līmenis. Dzer, ja gribi pieklauvēt pie vīna pasaules durvīm!
Einārs Lazdiņš: šo varētu saukt par visveselīgāko vīnu. Liela viskozitāte. Garšā žāvētas upenes. Ir vērts par šo cenu nopirkt un pāris pudeļu nolikt, lai vīns gatavojas. Šis var vēl pastāvēt. Šovakar vislabākais.
Hardy's BIN 141 Colombard Chardonnay, Austrālija.
Ainārs Sedlenieks: šajā vīnā ir tas, ko gaidām no Austrālijas šardonē, - mazliet sviestainuma, rūgtuma aromātā. Vienkāršs, mierīgs; izteikti parāda šardonē vīnogu. Garša mierīga, gribētos, lai būtu spēcīgāka. Aromāts? Kādam jābūt šardonē, tāds arī ir.
Aigars Nords: tipisks dzēriens, ko var droši nest vecaimammai. Ja viņa vēlas sausu vīnu, šis ir īstais. Vīns, ko cilvēki sauc par garšīgu. Resns un labi nobarojies. Tu paņem mutē un burtiski sāc ēst to vīnu. Cilvēkam, kas sāk aizrauties ar vīnu, šis ir īstais! Divatā ar meiteni romantiskam vakaram? Varbūt nav tas gadījums.
Einārs Lazdiņš: vīna pudelei ir drusku jāpastāv vaļā, jāpavējo, lai izdalās sulfīti un parādās īstais aromāts. Bet Jaunās pasaules vīniem tāds sulfītu daudzums ir saprotams un ar likumu pieļaujams - galu galā tiem jāpiedzīvo garš transportēšanas ceļš. Vīns ir vienkāršs garšā, tomēr jūtams gan saldums, gan skābums. Pēcgaršā salda bārbele. Šis ir vīns, ko var baudīt vienu pašu.