Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

VIP personu smaids

Sāpīgs ne tikai ar nobrāzumiem un sasitumiem mēdz būt skeletons. Dažreiz grūtāk ir pieņemt skaitļus sacensību beigu protokolā. Martins Dukurs pasaules čempionātā Šveices trasē Sanktmoricā divu dienu garumā maksimālas koncentrēšanās apstākļos nobrauca 6888 metrus, bet skeletona maratonā par 0,03 sekundēm ātrāks izrādījās galvenais konkurents krievs Aleksandrs Tretjakovs.

Negaidīti arī bronzas godalga aizceļoja uz Krieviju. To ieguva Sergejs Čudinovs. Tomass Dukurs četru braucienu summā ieņēma 8. vietu. Skeletonistiem šosezon palicis vēl tikai viens starts - Pasaules kausa izcīņas 9. posma sacensības nākamo olimpisko spēļu trasē Sočos.

Sezonas garumā dominējis Pasaules kausa izcīņas apritē, Martins Dukurs otro reizi sezonā nebija pirmais pasaules čempionātā. Pirmos trauksmes signālus iezvanīja jau treniņbraucienu rezultāti, pēc kuriem varēja secināt, ka krieviem ļoti labi slīd. Tā gan nebija pirmā reize, tāpēc līdz pirmajam braucienam saglabājās pārliecība, ka gan jau mačos Martins atkal būs nepārspējams. Pirmajā braucienā Tretjakovs startēja piektais, Martins - ar 30. numuru, un šķita, ka atrašanās pretējos polos bija par iemeslu tam, kāpēc Krievijas skeletonists ieguva 0,02 sekunžu pārsvaru. Līdz otrajam startam saglabājās pārliecība, ka specifiskajā Sanktmoricas trasē šoreiz labāk slīdējis pirmajā grupā startējošajiem sportistiem. Tomēr arī pēc otrā brauciena nekas nemainījās - Tretjakovs bija pirmais, atrāvienu palielinot līdz 0,09 sekundēm. Sportistu treneris un tēvs Dainis Dukurs pēc pirmās sacensību dienas ārēji saglabāja mieru. «Nekas traks nav noticis. Pašiem jātiek galā ar braukšanu, un tad jau viss būs kārtībā.» Uzlabojums sniegumā tika gaidīts ne tikai no Martina, bet arī vecākā brāļa Tomasa, kurš otrajā braucienā no septītās pozīcijas spēja pakāpties uz ceturto. Trešajā vietā esošais Čudinovs gan bija patālu - 0,61 sekundes attālumā.

Trešais brauciens sagādāja lielāko vilšanos. Martins Dukurs kļūdījās ne tikai trases lejasdaļā, bet vēl vairākās vietās. Tretjakovs attālinājās 0,46 sekunžu attālumā. Tomass Dukurs ar uzrādīto 10. rezultātu praktiski zaudēja cerības uz bronzu. Mūsējie gan pamanīja, ka abi krievi uz startu tiek uzvesti ar VIP mikroautobusu. Tas ir pretrunā ar sacensību noteikumiem. Latvieši un vācieši steigšus uzrakstīja protestu, bet, kā jau to varēja paredzēt, par šādu pārkāpumu sankcijas nesekoja.

Pēdējā braucienā vienubrīd zelts jau šķita pavisam reāls. Martins bija veicis labāko braucienu, turpretī Tretjakovs vairākās vietās pārbaudīja sniega apmaļu noturību. Trases vidū krieva pārsvars bija vairs tikai 0,11 sekunžu, tomēr uz labas slīdamības rēķina viņš pamanījās izsprukt caur adatas aci.

Jo principiālākas tagad būs pēdējās Pasaules kausa izcīņas sacensības Sočos. Martins uzvaras gadījumā var iegūt izsludināto 100 000 eiro prēmiju par uzvarām pēdējo triju posmu sacensībās. Izskatās, ka Tretjakovs ir spējīgs apturēt naudas ieplūšanu Dukuru kontā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

Pasaules čempionāts, Sanktmorica
Kungi
1. A. Tretjakovs (Krievija) 4:32,35
2. M. Dukurs (Latvija) +0,03
3. S. Čudinovs (Krievija) +2,27
4. E. Neilsons (Kanāda) +2,66
5./6. F. Rommels (Vācija) +2,84
5./6. Dž. Deilijs (ASV) +2,84
8. T. Dukurs (Latvija) +3,30

Startēja 33

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?