Vīrieši, jūsu izgājiens!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Banānu kūka
Sastāvdaļas: 125 g sviesta, 125 g cukura, 1 paciņa vaniļas
cukura, 2 olas, 3 banāni, 100 g skābā krējuma, 160 g miltu, 1 tējk.
cepampulvera, 1/4 tējkarotes sodas, šokolādes glazūra (pēc
vēlēšanās)
Pagatavošana
1. Bļodā ar
mikseri saputo mīkstu sviestu, cukuru un vaniļas cukuru.
2. Pa
vienai pievieno olas.
3. Nomizotus banānus rūpīgi saspaida ar
dakšiņu, līdz veidojas biezenis, tam pievieno skābo krējumu un labi
izmaisa.
4. Atsevišķā traukā ieber miltus, cepamo pulveri un
sodu, visu samaisa.
5. Banānu un krējuma biezeni un miltu
maisījumu pārmaiņus pievieno sviesta un olu masai, kamēr viss
atrodas vienā traukā. Rūpīgi izmaisa.
6. Kēksa formu ieziež ar
sviestu un formas dibenu izklāj ar cepamo papīru. Maisījumu lej
formā, izlīdzina un liek cepeškrāsnī 170 grādos. Cep vienu
stundu.
7. Izņem kūku no krāsns, ļauj mazliet pastāvēt, bet drīz
vien izceļ no formiņas un noliek uz restītēm, līdz pilnīgi
atdziest.
8. Ja vēlas, pārklāj ar šokolādes glazūru un dekorē
ar banānu šķēlītēm. Bet var arī vienkārši pārkaisīt kūku ar
pūdercukuru.
Burkānu kūka
Sastāvdaļas: 3 olas, 1 olu baltums, 60 g miltu, 150 g cukura,
200 g burkānu, 100 g riekstu, kanēlis, rīvēta citrona miziņa, 1,5
tējk. cepamā pulvera
Pagatavošana: burkānus notīra un sarīvē uz
rupjās rīves. Riekstus apcep un samaļ. Olu baltumus atdala no
dzeltenumiem. Dzeltenumus saputo atsevišķi ar pusi cukura, pievieno
miltus, cepamo pulveri, riestus, citrona miziņu, kanēli un
burkānus. Visu sajauc.
Olu baltumus ar atlikušo cukuru uzputo
atsevišķi un ļoti prātīgi iecilā mīklā. Formu ietauko, apber ar
miltiem, pārlej mīklu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos
apmēram 30 min. Dekorēt var ar pūdercukuru vai marcipāna
figūriņām.
Šokolādes kūka
Sastāvdaļas: 300 g tumšās šokolādes, 120 g sviesta, 3 olas, 50 g
miltu, 150 pūdercukura, 80 ml Rīgas balzama, 150 ml saldā krējuma,
vanilīns, rīvmaize (formas ieziešanai)
Pagatavošana
1. 200 g
šokolādes pievieno sviestu (atstāj nedaudz formas ieziešanai) un
ūdens peldē izkausē, pievieno balzamu. Izmaisa un ļauj masai 5
minūtes atdzist.
2. Atsevišķā traukā iesit olas, pievieno
nedaudz vanilīna un putojot pamazām pievieno pūdercukuru. Puto tik
ilgi, līdz masa kļūst gandrīz balta.
3. Šokolādes un sviesta
masu iemaisa saputoto olu masā un iesijā miltus. Visu kārtīgi
samaisa.
4. Formu ietauko ar sviestu un izkaisa ar
rīvmaizi.
5. Šokolādes masu lej formā un liek uzkarsētā
cepeškrāsnī. Cep 180 grādos 25-30 minūtes (ja kūkas masa formā ir
biezāka par 1,5 cm, tā jāpacep 5-10 minūtes ilgāk).
6. Kūku
atstāj formā un ļauj atdzist.
7. Atdzisušajai kūkas pamatnei,
sākot no vidus, lej virsū šokolādes glazūru. Izlīdzina, lai tā
viscaur ir vienādā biezumā. Ja vēlas, pa virsu var uzbērt
sasmalcinātus riekstus.
8. Ļauj glazūrai istabas temperatūrā
atdzist. Pēc tam kūku liek ledusskapī, lai šokolādes glazūra var
kārtīgi sacietēt.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri