Tumša un bieza marināde
Piemērota liellopu, vistas gaļai un cūkas ribiņām, pietiek sešām personām
3 ēdamkarotes brūnā cukura
6 ēdamkarotes kečupa
2 ēdamkarotes apelsīnu sulas
1 ēdamkarote Worcestershire mērces
2 tējkarotes sakapātas svaigas raudenes vai 1 tējkarote sausas
1 tējkarote franču sinepju
Samaisa visus produktus, pievieno sāli un piparus pēc garšas un atstāj vismaz pusstundu vai pa nakti.
Citrusu marināde
Piemērota zivīm un vistas gaļai, pietiek sešām personām
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
2 smalki sakapāti franču sīpoli
puse laima un puse citrona sulas, sarīvēta miziņa
1 ēdamkarote saberztu koriandra sēklu
2 ēdamkarotes sakapātu svaigu pētersīļu, diļļu vai bazilika
6-8 ēdamkarotes olīvu eļļas
Visu sajauc un atstāj pusstundu.
Alus marināde steikam
Pietiks vienam kilogramam gaļas
350 ml alus
150 ml vistas buljona
150 ml tomātu sulas
2 tējkarotes Worcestershire mērces
Pustējkarote Tabasco mērces
2 lauru lapas, pārlauztas uz pusēm
1 tējkarote sausas raudenes
1 tējkarote sausa timiāna
Sajauc visus produktus. Apsmērē gaļas gabalus un liek lēzenā stikla traukā, palaikam apgrozot, uz 24 stundām.