Es ieteiktu mīklu mīcīt uz galda, nevis bļodā. Tā ir daudz parocīgāk un labāk izmīcīsies. Jāmīca tik ilgi, līdz mīkla kļūst elastīga, nelīp pie rokām un izskatās pavisam viendabīga. Pēc tam mīklu liek bļodā, ko iepriekš izsmērē ar drusku eļļas un 1-2 stundas tur siltā vietā, lai uzrūgst. Tad gatavo plātsmaizes, veido maizes kukulīti vai liek maizes formā.
Virtuves gudrības. Kā pareizi mīcīt rauga mīklu?
Rauga mīklas cepšanā pareizai mīklas mīcīšanai ir ļoti liela nozīme. Rauga mīkla jāmīca vismaz desmit minūtes - tikai tad visas sastāvdaļas savstarpēji labi savienosies kopā. Ilgi mīcot, mīklā tiek iespiests arī gaiss, kas izpletīsies, mīklai rūgstot, un maize iznāks irdena. Ja mīkla nebūs labi izmīcīta, maize iznāks sablietēta.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.