Tapenāde ir Provansas virtuvei raksturīgs biezenis no kaperiem, melnajām olīvām un anšoviem olīveļļā. Šad tad pievieno arī citas sastāvdaļas. Izmanto kā ziežamu masu, kā arī cieti vārītu olu vai izdobtu gurķu pildījumam. Es gatavoju latviskotu tapenādi ar kūpinātām reņģēm. Tai vajadzēs 250 g melno olīvu, 50 g kaperu, 150 g olīveļļas, 5 ķiploka daiviņas, 1 citrona sulu, 100 g pētersīļu, 50 g kūpinātu vai sālītu reņģu filejas bez asakām. Virtuves kombainā liek olīvas, ķiplokus, zivs filejas un sastrādā viendabīgā masā. Tad pievieno olīveļļu, pētersīļus un citrona sulu. Sablenderē viendabīgā masā.
Virtuves gudrības. Kas ir tapenāde?
Bieži vien lasu, ka ēdienos izmanto tapenādi. Kas īsti ir tapenāde? - jautā Iveta Eduka. Atbild šefpavārs Ingmārs Ladigs:
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.