Visi veikalos nopērkamie vīni satur sulfītus. Sulfīti vīnā rodas no sēra dioksīda, ko izmanto vīndarīšanā. Sēra dioksīda galvenā misija ir aizsargāt vīnu pret dažādām nevēlamām ietekmēm - temperatūras svārstībām, vibrācijas, spilgta apgaismojuma.
Protams, var vīnam nepievienot sēra dioksīdu, taču tad tā mūžs būtu aptuveni seši mēneši - ar nosacījumu, ka vīns netiek transportēts un tiek uzglabāts vēsā pagrabā ap 10oC temperatūrā.
Otra būtiska lieta - sēra dioksīds ir antioksidants. Antioksidanti kavē slimību rašanos un organisma novecošanās procesu. Arī visi augļi un dārzeņi, kas tiek transportēti no tālām zemēm, tiek apstrādāti ar sēra dioksīdu un satur sulfītus. Arī žāvētie augļi un ogas satur sulfītus. Parasti vīns satur ap 50 mg sulfītu. Salīdzinājumam - žāvētie augļi ap 500- 600 mg.
Kopš 2005.gada ES likumdošana paredz, ka informācija par sulfītu klātbūtni jānorāda uz vīna etiķetes. Pret sulfītiem alerģiska reakcija ir aptuveni katram 100 000.cilvēkam, īpaši jāuzmanās astmas slimniekiem.