Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Visi par vienu un otrādi

Rakstura izrādīšanā papildinās lazarete. Latvijas hokeja izlase komandu, kas brauks uz pasaules čempionātu maijā, lipina ne tikai taktiski, bet arī ar gara stiprināšanu. Piektdien uz Arēnas Rīga ledus lija sviedri un asinis, krita ripas vārtos un cimdi gāja pa gaisu, un ieilgušajā hokeja izrādē ar 3:2 pēcspēles metienos Latvija pārspēja Baltkrieviju.

Pēc spēles mājinieku galvenais treneris Leonīds Beresņevs neslēpa gandarījumu par spēlētāju pašaizliedzīgo cīnīšanos un sevis nesaudzēšanu, kas prasīja jaunus upurus. Abu komandu pirmajā pārbaudes mačā ceturtdien savainojumu guva Gints Meija un Aleksandrs Jerofejevs, kuri piektdien nespēlēja. Piektdienas mačā savainojumos iedzīvojās arī Māris Bičevskis, Ivars Punnenovs un Kristaps Sotnieks. Visnopietnākā trauma ir Jerofejevam, kam lauztas ribas dēļ nāksies izlaist vismaz nedēļu treniņprocesa.

No Šveices atbraukušajam vārtsargam Punnenovam šī bija pirmā iespēja izlasē šajā pavasarī, un viņš to izmantoja nepārliecinoši - viņam jāuzņemas atbildība par abām ielaistajām ripām. Noprotams gan, ka otrajos vārtos līdzvainojama arī mača gaitā savainotā potīte, par kuru pavisam aizmirsa viņu nomainījušais Edgars Masaļskis, kad trešā perioda vidū iesaistījās kautiņā. Tā bija, iespējams, zīmīga epizode šī gada izlases modeļa tapšanā. Dienu iepriekš pret tiem pašiem baltkrieviem Masaļskis nekautrējās izteikt pārmetumus gados jaunākiem komandas biedriem pēc zaudētiem vārtiem, bet piektdien, pamanījis aiz saviem vārtiem, ka pretinieks turpina sist jau gulošu Rodrigo Ābolu (Masaļska kluba Toljati Lada galvenā trenera Arta Ābola dēlu), metās aizstāvēt komandas biedru.

Bet sekas bija tādas, ka abi kautiņā iesaistījušies vārtsargi tika noraidīti līdz spēles beigām, savukārt otrs Latvijas vārtsargs Ivars Punnenovs nevarēja doties laukumā savainojuma dēļ. No Arēnas Rīga tribīņu trešā stāva uz ģērbtuvēm steidzās trešais vārtsargs Jānis Kalniņš, kam bija jāsaģērbjas desmit minūtēs, un tikai pēc satikšanās ģērbtuvēs Masaļskis saprata, kas notiek.

Tā var notikt arī pasaules čempionātā, un tad spēlē tiek ieviests pārtraukums, kamēr komanda sagatavo vārtsargu: ekipējums jāvelk vai nu nepieteiktam vārtsargam, vai laukuma spēlētājam, kā pirms dažām sezonām gadījās Ziemeļamerikas junioru hokeja līgā. Ja Kalniņš nebūtu pieejams, vārtsarga ekipējumu pielaikot būtu steidzis Kaspars Daugaviņš. Vismaz tādu apņemšanos viņš pauda.

Beresņevs neesot bijis apmierināts ar Mika Indraša parādīto sniegumu pirmajā mačā, tāpēc otrajā viņš tika pazemināts uz trešo maiņu, kurā, starp citu, iekļāvās itin labi. Savukārt uz pirmo maiņu tika paaugstināts Kaspars Saulietis un Vitālijs Pavlovs. Interesanti, ka Indrašis un Saulietis bija tieši iesaistīti Latvijas izlases vārtu guvumā, turklāt Kaspars realizēja arī savu pēcspēles metienu.

No labākās puses divos mačos pret Baltkrieviju sevi parādīja arī Roberts Bukarts. Vārtus gūt viņam gan neizdevās, taču abās spēlēs pa reizei norībināta vārtu konstrukcija. Trenerus apmierināja arī 18 gadu vecā debitanta aizsarga Kristiāna Rubīna sniegums.

Šonedēļ kandidātu skaitu papildinās vārtsargs Elvis Merzļikins (HC Lugano, Šveice), aizsargi Jānis Andersons un Renārs Demiters (abi HKM Zvolen, Slovākija), kā arī uzbrucēji Ņikita Jevpalovs (Barracuda, AHL) un Rūdolfs Balcers (Stavengeras Oilers, Norvēģija). Pagaidām nav plānots kādu atskaitīt.

Nākamās spēles būs 22. un 23. aprīlī Rīgā ar Vāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 3
Baltkrievija 2

(1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)
Latvija: E. Kulda (Indrašis, 9.), Saulietis (Daugaviņš, 46.), Daugaviņš (65.)
Baltkrievija: Fiļičkins (Pavlovičs, 12.), Gavruss (Komarovs, Nogačjovs, 25.)
Latvija: Punnenovs (no 25:01. Masaļskis; no 52:29. Kalniņš); Cibuļskis - Sotnieks, Daugaviņš - Pavlovs - Saulietis, Rubīns - Galviņš, M. Rēdlihs - Džeriņš - Bukarts, M. Širokovs - Freibergs, E. Kulda - Bičevskis - Indrašis, Ābols - A. Ozoliņš - Jeļisejevs, Siksna, T. Andersons
Metieni: 36:22 (12:3, 12:8, 9:9, 2:2, 1:0). Sodi: 91-87

Diena vērtē

Priecēja
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Saulietis
Edgars Kulda

Der sapurināties
Nikolajs Jeļisejevs
Toms Andersons
Artūrs Ozoliņš

Labākie: Kaspars Daugaviņš un Arturs Gavruss

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?