Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vizītkarte izmainīja mūžu

Kā jau tas dzīvē ierasts - viss notiek ar pazīšanos. Ticu, ka Džonijs savu mūžu nebūtu atbildējis, ja mēs abi nebūtu saistīti ar kādu slepenu ilustratoru organizāciju. Vēl jo vairāk, viņš pat piekrita uzzīmēt animācijas tēlu tieši Mini Dienai. Varam teikt, ka mums nedaudz paveicās.

Pastāsti īsumā - ar ko nodarbojies?

Esmu ilustrators un dzīvoju Ziemeļvelsā. Bija tas gods zīmēt tēlus jaunajai animāciju filmai Pirāti, kā arī esmu ilustrējis divas grāmatas The Pirate Cruncher un The Pirates Next Door. Pašreiz strādāju pie nākamās ar nosaukumu The King of Space. Lai gan nav robežas starp darba un mājas dzīvi, manas nodarbošanās labākais aspekts ir iespēja strādāt, neizejot no dzīvesvietas. Ikdienā nav tālu jāceļo uz studiju, jo tā atrodas mājas augšstāvā. Varu būt laimīgs, ka bērni mani redz visai bieži un ir iespēja braukt ar 48 gadus vecu mašīnu, jo nekur nav jāsteidzas.

Pirāti tikko nonākuši kino zālēs. Galveno varoņu balsis ierunājuši Selma Hajeka un Hjū Grānts. Vai aktieru izvēle ietekmēja tēlu radīšanas procesu?

Lielākā daļa tēlu radīti 2008. gadā, pirms bija zināms, kas tos ierunās. Nākamajos trīs gados tika izstrādāti sekundārie tēli, figuratīvie fona elementi, jūras briesmoņi un dzīvnieki. Filma ir adaptēta no Pītera Lorda grāmatas Pirāti! Piedzīvojumā ar Zinātniekiem, tādējādi varoņu izskats tika balstīts uz to lomām, personības un izskata aprakstiem stāstā, kā arī ņemot vērā, ka filma būs leļļu animācija. Pēcāk aktieri pielāgoja balsis un izteiksmi, lai tā atbilstu scenārijam un izveidotajiem tēliem.

Šajā filmā lelles ir roku darbs, pat mazākais putns ir taustāms objekts. Vai tev kā ilustratoram jāņem vērā, ka gala produkts būs īsta lelle?

Animācijas industrijas jomā katram mākslas darbam ir jābūt ļoti funkcionālam neatkarīgi no tā, vai pēc tam tiks radīta lelle vai datora veidota animācija. Lielākā daļa manu dizainu ir digitalizēti zīmējumi to patiesajā izmērā un apskatāmi no visām pusēm. Tā kā lelle ir fizisks objekts, kurš filmēšanas laikā tiek kustināts miljons reižu un novietots daudzās jo daudzās pozās, tās anatomijai ir jābūt ārkārtīgi precīzai un izturīgai. Ilustrējot grāmatas, funkcionalitāte nav tik svarīga. Tad vairāk uzmanības pievēršu galīgajam rezultātam un koptēlam, jo drukāta darba lappuses tiks pāršķirstītas daudz reižu.

Tu esi autors divām grāmatām par pirātiem. Kāpēc tie tevi fascinē? Varbūt esi viens no viņiem?

Jums var šķist jocīgi, bet es nekad neesmu speciāli tiem pievērsies, drīzāk tie atrod mani. Kad biju jaunāks, reiz strādāju par gidu Bristoles kuģu piestātnē. Iespējams, mani pieņēma darbā tāpēc, ka biju mākslas students ar gariem matiem. Darbs bija uz īsta pirātu kuģa, kas bija Kolumba Santa Maria replika. Mans uzdevums bija izrādīt to bērniem, stāstot par dzīvi uz XV gadsimta buru kuģa. Tā nu es ietērpos kostīmā, iejutos tēlā, kāpu pa virvēm. Tā sākās mana pirāta dzīve. Kad pirmoreiz devos parādīt savus darbus izdevniecībai Templar, viņi bija ieinteresēti tieši ilustrācijās ar pirātiem, tā tapa grāmatas. Savukārt Pirātu filmas režisori Pīters Lords un Džefs Ņūits bija redzējuši manu vizītkarti, kurā attēloti šie tēli, un piedāvāja ilustrēt animācijas varoņus.

Kāda ir pirātu kapteiņa ikdiena?

Agrie rīti, celšanās ap sešiem, jo jāpamodina komanda, tiek lasīta kāda grāmata. Brokastis, ģērbšanās, tad visi uz klāja, kapteiņa uzdevums ir visus nodarbināt un izkomandēt. Nākamais uzdevums ir aplūkot kartes, mazliet nosist laiku, veicot ierakstus kuģa grāmatā. Darbs sākas ap kādiem desmitiem - dzīšanās pakaļ kuģiem, dārgumu aprakšana. Pusdienlaikā atpūtas brīdis, mazliet svaiga gaisa, pusdienas un rums. Tad atkal pie darba, binoklis pie rokas. Ap kādiem pieciem vakarā kapteinis sasauc komandu vakariņās, izklaidējas uz klāja un jau atkal iedzer mazliet ruma, un tad ap astoņiem sadzen visus guļamtīklos uz naktsmiegu. Kapteinis gan paliek augšā ilgāk, ceļot sava kuģa versiju no sērkociņiem, dažkārt paliekot augšā līdz kādiem diviem naktī.www.jonnyduddle.blogspot.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?