Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Zaļo zemnieku vadība pārsteigta par Mežecka pāriešanu, bet neprotestē

Uzņēmējs Viesturs Tamužs bija viens no redzamākajiem cilvēkiem Ingunas Sudrabas vadītajā partijā No sirds Latvijai. Kāds to atbalstošās kustības biedrs Dienai neoficiāli pieļāva, ka tas varētu būt galvenais iemesls, kāpēc partijas līdere nevēlējās redzēt viņu savā komandā, jo riskēja palikt ēnā. Pāris dienu pirms kandidātu sarakstu iesniegšanas V.

Tamužs no partijas tika izslēgts par ētikas kodeksa pārkāpumiem. «Partija No sirds Latvijai nav un nebūs platforma atsevišķas personas ambīciju realizēšanai,» ir teikts I. Sudrabas rakstiskajā atbildē. Tajā pašā laikā I. Sudrabas komanda ieguvusi vērtīgu papildinājumu - tai pievienojies no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta Jūrmalas domē ievēlētais Romāns Mežeckis.

Jau jūlija sākumā, apmeklējot I. Sudrabas vadītās partijas tikšanos ar vēlētājiem Jelgavā, Diena dzirdēja, ka V. Tamužs tikšot atstumts. Viņš pats tajā laikā atradās gadu iepriekš plānotajā atvaļinājumā Brazīlijā, no kura atgriezies bija noskaņots aktīvi darboties partijā un kandidēt Vidzemes vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru. V. Tamužam piemīt prasme tieši atbildēt uz jautājumiem, tāpēc par viņu izrādīja interesi mediji. Arī ceturtdien Latvijas Avīzē bija plaša intervija ar V. Tamužu, nevis partijas priekšsēdētāju. Kāds ar partiju No sirds Latvijai saistīts cilvēks Dienai neoficiāli pieļāva, ka problēmas sākušās tad, kad V. Tamužs sācis izteikt no I. Sudrabas atšķirīgu viedokli un kā uzņēmējs teicis, ka pietiekot sapņot, jo sabiedrība gaida rīcības plānu. Atšķirībā no bijušā Satversmes tiesas priekšsēdētāja Gunāra Kūtra, kurš ar respektu izturējies par I. Sudrabu kā partijas līderi, V. Tamužs «uz viņu neskatījās kā uz elku», sacīja zinātājs. Arī šonedēļ valdes sēdē viņš izteicis iebildumus gan pret neskaidrajiem ziedojumiem, gan sarakstu veidošanu.

R. Mežeckis ar trešo numuru ir iekļauts Rīgas vēlēšanu apgabalā. To, ka šī cilvēka pievienošanās I. Sudrabas partijai ir būtisks ieguvums, Dienai atzina arī ZZS līderi, jo tieši R. Mežecka organizētās vēlēšanu kampaņas palīdzēja ZZS sarakstam 2013. gadā uzvarēt Jūrmalas domes vēlēšanās un šogad iegūt vienu vietu Eiropas Parlamentā, kurā ievēlēja Ivetu Griguli. Ar R. Mežecki Dienai nav izdevies sazināties jau vairākus mēnešus, lai gan viņš ieņem atbildīgu amatu pašvaldībā. Arī šonedēļ nebija iespējams iegūt R. Mežecka viedokli, taču ceturtdienas vakarā no Jūrmalas domes pienāca ziņa, ka nākamās nedēļas sākumā viņš ir gatavs atbildēt uz Dienas jautājumiem. Pieļaujot, ka daudz laika viņam nācies ieguldīt ar tiešajiem pienākumiem nesaistītu uzdevumu veikšanā kampaņas laikā, Diena Jūrmalas domē lūdza informāciju par deputāta dalību tās darbā un noskaidroja, ka no desmit domes sēdēm R. Mežeckis nav apmeklējis četras sēdes, bet tajās nav piedalījies attaisnotu iemeslu - darba nespējas - dēļ.

Trešdien pārsteigts par R. Mežecka iekļaušanu I. Sudrabas partijas sarakstā bija ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, ceturtdien līdzīga bija Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēža Edgara Tavara reakcija. Tieši pēc zaļo iniciatīvas R. Mežeckis nonāca ZZS sarakstā pašvaldību vēlēšanās, nebūdams nevienas partijas biedrs. «Esmu pārsteigts, bet tagad saprotu, kāpēc Ingunas Sudrabas kampaņas rokraksts ir identisks Ivetas Grigules kampaņai,» teica E. Tavars. A. Brigmanim Diena pārvaicāja, kā ZZS uzņemsies atbildību par R. Mežecka darbību Jūrmalas domē, bet A. Brigmanis nedomā, ka kādam vajadzētu uzņemties atbildību: «Es te neredzu problēmas un par to galvu nelauzu.»

Arī I. Sudraba ir kļuvusi nevaļīgāka, to gan varētu saistīt ar gatavošanos kandidātu saraksta iesniegšanai. Divas dienas uz jautājumiem I. Sudraba atbildēja tikai rakstiski. Pretēji neoficiālajam pieņēmumam, ka R. Mežecki partijai, visticamāk, piesaistījis uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, kurš atbalstīja arī I. Grigules kampaņu, I. Sudraba norāda, ka viņu ar R. Mežecki iepazīstinājis Ringolds Balodis, kurš strādā Jūrmalas domē. R. Mežeckis nav partijas biedrs, bet ir to atbalstošajā kustībā. Viņš jau ir bijis Saeimas deputāts, ievēlēts tajā no Aināra Šlesera vadītās Jaunās partijas, un ir piedalījies arī citu viņa pārstāvēto partiju veidošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?