Ziemas krājumus pa tukšo!
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ķirbju krēmzupa
Sastāvdaļas 4 personām: 100 g purava, 1 vidēji liels sīpols, 100
g selerijas saknes, 200 g ķirbja, 50 g kastaņu, 1 čili, 2 ēd. k.
svaiga, sarīvēta ingvera, timiāns pēc garšas, 100 ml saldā krējuma,
1 l ūdens, sāls
1. Vāra saknes, garšaugus, līdz tie gatavi,
tad pievieno ķirbi, kastaņus, ingveru, čili un sāli, vāra, līdz
ķirbis mīksts.
2. Visu sablendē, pievieno saldo krējumu,
sajauc līdz viendabīgai masai, pievieno sāli, timiānu.
3.
Gatavo masu uzvāra, pievieno vēl saldo krējumu, ja vēlas.
Grūbu risoto
Sastāvdaļas 4 personām: 100 g pērļu grūbu, 100 g sēņu, 20 g
cietā siera, 20 g saldā krējuma, 50 g krēmsiera, 1 ķiploka daiviņa,
1 ēd. k. sviesta, 1 ēd. k. pētersīļu, sāls, pipari, sojas mērce pēc
garšas
1. Grūbas vāra, līdz vidus vēl ir nedaudz ciets.
2.
Sēnes saplēš mazākos gabalos, apcep pannā, pievieno garšvielas un
sviestu.
3. Apceptajām sēnēm pievieno kapātu ķiploku un
pētersīļus, pievieno vārītās grūbas, samaisa.
4. Iemaisa saldo
krējumu un krēmsieru, karsē, līdz masa sāk biezēt, pievieno rīvētu
sieru, garšvielas, karsē, kamēr siers izkusis un masa kļuvusi
krēmīga.
Salāti ar grilētu ķirbi
Sastāvdaļas 4 personām: 2 saujas spinātu, 200 g svaiga gurķa, 10
ķirštomātiņu, 200 g ķirbja, 2 paciņas (katra pa 125 g) mocarellas
siera, 3 ēd. k. balzametiķa, 6 ēd. k. olīveļļas, sāls, pipari,
timiāns pēc garšas
1. Spinātus kārto uz šķīvja, gurķi nomizo,
sagriež plānās šķēlēs, tomātus sagriež uz pusēm, kārto uz
spinātiem.
2. Ķirbi nomizo, sagriež biezās šķēlēs, apslaka ar
olīveļļu, pārkaisa sāli, piparus, timiānu, ietin folijā un cep
krāsnī 180˚C, līdz gatavs.
3. Pēc tam ķirbi atdzesē, pirms
pasniegšanas grilē pannā.
4. Mocarellu sagriež mazākos gabalos.
5. Mērcei sajauc etiķi, eļļu, sāli un piparus, visu sajauc.
6. Salātus pasniedz, pārkaisot ar mocarellas sieru un pārslakot
ar mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri