Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

ZZS sola stabilu koalīciju Jūrmalā

Pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā uzvarējusī Zaļo un Zemnieku savienība ar bijušo domes priekšsēdētāju Gati Truksni priekšgalā, visticamāk, veidos jaunās valdošās koalīcijas pamatu. Piektdien izplatītajā paziņojumā G. Trukšņa līdzgaitnieks Romāns Mežeckis apgalvoja, ka koalīcija būs stabila, jo tai jau pievienojušies gan vietējās partijas Tev, Jūrmalai! divi deputāti, gan vienīgā no VL-TB/LNNK ievēlētā deputāte Gunta Liepiņa.

Pagaidām mazāk skaidrības ir par pārējo divu domē ievēlēto politisko spēku - Vienotības un Saskaņas centra (SC) - izredzēm pievienoties G. Trukšņa koalīcijai. Pašreizējais pilsētas mērs Juris Visockis, kurš nomainīja amatā G. Truksni un kopā ar citiem balsoja par viņa atbrīvošanu, stāsta, ka neesot aicināts uz sarunām, toties otra no Vienotības ievēlētā deputāte Iveta Blaua uz sarunām gan tikusi aicināta, bet esot atteikusies piedalīties koalīcijā bez J. Visocka. Nav noslēpums, ka savukārt J. Visockis bija aicinājis uz sarunām ievēlētos SC, Nacionālās apvienības un Tev, Jūrmalai! deputātus, lai izveidotu astoņu deputātu koalīciju, apejot ZZS, kam ir septiņi no 15 deputātiem. Partijas Tev, Jūrmalai! lēmums parakstīt vienošanos uz četriem gadiem par politiskā bloka veidošanu ar ZZS ir pārvilcis svītru tīri teorētiskai iespējai izveidot koalīciju bez zaļo zemnieku klātbūtnes. Skaidrojot Tev, Jūrmalai! lēmumu, ievēlētais deputāts ķemernieks Mārtiņš Stulpiņš Dienai pauda uzskatu, ka tas ir labākais variants. Daudzi iedzīvotāji esot lūguši viņu un viņa kolēģi, arī esošās domes deputātu Arni Ābelīti, neiet vienā koalīcijā ar Saskaņas centru, motivējot šo lūgumu ar neuzticību no SC ievēlētajiem deputātiem - līdzšinējai mēra vietniecei Larisai Loskutovai un viņas civilvīram SIA Jūrmalas ūdens valdes priekšsēdētāja vietniekam Aleksejam Volkovam. Tā kā G. Truksnis ir nodrošinājis sev vairākumu, abas tam nepievienojušās partijas var palikt opozīcijā, ko pieļauj arī J. Visockis, tomēr vismaz oficiālais ZZS viedoklis ir turpināt sarunas arī ar pārējiem politiskajiem spēkiem. Izveidojot bloku ar vietējo partiju, G. Truksnis mainīja savu tūlīt pēc vēlēšanām pausto nostāju, ka vispirms jārunā ar lielajām partijām. Zīmīgi, ka viņš panācis vienošanos ar Nacionālās apvienības pārstāvi, kamēr esošajā domes sasaukumā no TB/LNNK ievēlētais deputāts Aigars Tampe visu laiku bija G. Truksnim opozīcijā.

G. Trukšņa politiskie oponenti atzīst, ka masīvā vēlēšanu kampaņa ir darījusi savu un, neskatoties uz citu partiju aktivitātēm, ZZS ieguvusi Jūrmalā pēdējos gados nepieredzētu pārsvaru. Kā vēlēšanu iecirknī Kauguros pārliecinājās Diena, G. Truksnim bija izdevies pārliecināt tieši par sevi arī krieviski runājošus vēlētājus. Kampaņa nesusi jūtamu pārsvaru tieši G. Truksnim, bet nevienam citam no viņa saraksta - no vairāk nekā 6300 vēlētājiem nepilni 5000 pielikuši saraksta līderim plusiņu, viņš svītrots tikai 88 reizes. Savukārt lielākajai daļai pārējo deputātu kandidātu plusiņu skaits nav lielāks par dažiem simtiem, tāpat kā mīnusu skaits visiem ir no trim līdz četriem simtiem, pārsvarā vēlētāji nav neko atzīmējuši. Tas liecina, ka balsošana lielā mērā bijusi tikai par saraksta līderi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?