Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Krogs, kurā gribas vēl iecilpot

Dzirnavielas Truša ēdieni brīnum precīzi izlēkā pa garšas kārpiņām

Nezinu, ko vēl zaudējis Pabriks reizē ar aizsardzības ministra krēslu, bet izdevīgu pozīciju vienas lieliskas kafejnīcas apmeklējumam gan. Tieši aiz Aizsardzības ministrijas kvartāla jau kopš rudens atrodama vieta, kurā ieturējies atbildīgs cilvēks ar divtik lielu pārliecību dosies plānot valsts aizsardzību tā, lai šādām jaukām vietām būtu lemts dzīvot saules mūžu. Jo cilvēkam, kuru Truša pavāri būs pieradinājuši pie savas ēdienkartes, šādas kafejnīcas zaudēšana būtu pārāk sāpīga. Protams, laiks nestāv uz vietas, arī Truša apkaimē sen vairs nav dažas labas savulaik itin populāras ēstuves/dzertuves. Bija gadi, kad te uz ielas gadījās sastapt padomju virsniekus dažreiz pat armijas ģenerāļa pakāpē, jo Aizsardzības ministrijas ēkā tad bija ieperinājies Baltijas kara apgabala štābs. Šāda sastapšanās varēja iznākt, stūrējot uz kādu no diviem Dzirnavu/Valdemāra stūra krogiem – kafejnīcu Zelta rudens, kuras kroņa ēdiens (un ka tik ne vienīgais) bija cālis tabakā, un restorānu Tallina. Pavisam tuvu Trusim reiz bija restorāns Lira, bet tajā ir dzerts tik drūmās reizēs, ka pat interjeru neatceros, tikai to, ka tur laikam bija smagi jākāpj uz augšu, lai tiktu līdz restorāna līmenim.

Militāras iemaņas, meklējot Trusi, pirmajā reizē varētu lieti noderēt, jo nekādu milzu uzrakstu nav, tikai plāksne ar aizsargkrāsas truša bildi virs durvīm. Tā kā nu jau droši vien lielākā daļa apmeklētāju, ja arī dodas uz šo vietu pirmo reizi, tad pēc paziņu ieteikuma, bilde tomēr ir pietiekami skaidra norāde, kur ir jāiet iekšā. Jāteic, šis akts veicams tiešām kā trusim – ar palēcienu uz augšu –, jo trepe ir tik stāva, ka gluži vai nopriecājies, ka vairs nedzer kā Liras laikos, jo tad jau nu gan no šī kroga laukā tiktu tikai ar purnu asfaltā. Tā izrādās vienīgā neērtība, ja vien nav vēlēšanās no kroga saimniekiem uzzināt loģisku pamatojumu, kā cēlies nosaukums un vai tam nav kāds sakars ar Valentīna dienu. Lieta tāda, ka šis nosaukums esot radies pavisam nejauši, bet iepaticies.

Kas nu uz Truša ēdieniem zīmējas, kļūst gandrīz vai žēl, ka sen vairs nestudēju Albertielā, jo tad lauvas tiesa manas stipendijas paliktu te un es būtu ne vien lieliski paēdis, bet arī šo to studijām noderīgu veicis, kā to ar saviem datoriņiem pie gaišajiem galdiņiem dara ne viens vien kafejnīcas apmeklētājs (īpaši laba vieta tam ir divi galdiņi nišā, te var pat pasnaust). Turklāt Truša ēdienkarte ļautu man iegaumēt arī daža laba retāka botāniskā objekta nosaukumu, lai gan visa ēdienkarte te ir tikai uz tāfeles (un vēl arī Feisbukā, kur nobildētas tās pašas tāfeles, ļaujot pārliecināties, ka ēdienkarte te neatkārtojas, lai gan pamatvērtības ar austrumniecisku piesitienu nekur nezūd). Brīnišķīgas paasās un asās zupiņas, vienkārši dievīgs čilikonkarne un plānās pankūkas ar šokolādi... Jā, pēc tām bija grūti, bet tikai tāpēc, ka arī tās izrādījās tik izcilas, ka mēs nevis vienu mazu gabaliņu pagaršojām, lai pārējo nestu līdzi uz mājām, kā bijām nodomājuši, bet otrādi.

KDi ēda

Taizemiešu zupa ar vistu un kokospienu – EUR 2,60
Lēcu zupa – EUR 3,20
Vistas un čoriso desas paelja – EUR 3,30
Chilli con carne ar čipsiem – EUR 4,95
Pankūkas ar šokolādi – EUR 3,50

Kafejnīca Trusis kafe
Dzirnavu iela 43
Atvērta no 10.00 līdz 22.00 (s. līdz 2.00)

Interjers ***
Ēdieni *****
Apkalpošana *****
Atmosfēra *****
Bērniem draudzīga vide ***

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja