Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā -2 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 21. novembris
Andis, Zeltīte

Sestdienas receptes: Cepts vai grilēts – abi der!

Turpinām cept un grilēt, un šoreiz viens cepeškrāsnī cepts gardums, kuru mazliet citādā versijā var pagatavot arī uz grila, savukārt otrā receptē var izvēlēties – cept baklažāna šķēles cepeškrāsnī vai grilēt uz oglītēm, atkarībā no iespējām.

Kārtainajā mīklā cepts kamambērs

Siera mīļotāji var jau braucīt vēderiņus, jo šis ir tiešām gardi! Lai nebūtu pilnīgi nepieklājīga mielošanās, vēlams sarūpēt arī kādus svaigus dārzeņus, ar kuriem kopā baudīt kūstošo sieru

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Daudzums: 2-4 porcijas (atkarīgs no apetītes)

Sarežģītības pakāpe: viegli

Sastāvdaļas:

  • 1 kamambēra ritulītis
  • 1 plāksnīte kārtainās mīklas (var būt ar raugu, var bez)
  • olas dzeltenums pārsmērēšanai
  • sauja mikrozaļumu
  • pāris ķirštomātiņu un citi dārzeņi pēc izvēles

Gatavošana

1. Iztin siera ritulīti no papīra, iegaumējot, kā tas bija ietīts. Papīru novieto līdzās darba virsmai.

2. Saldēto kārtainās mīklas plāksnīti atlaidina un izrullē kā kvadrātu, izmēram piemēru ņemot no papīra, kurā bija ietīts siers.

3. Uz izrullētā mīklas kvadrāta liek siera rituli un mīklu aploka tam apkārt tāpat, kā tas bija ietīts papīrā. Rūpīgi piespiež locījuma vietas un ietīto sieru liek cepamformā – tā, lai mīklas locījuma vieta būtu apakšpusē.

4. Viegli pārsmērē ar olu un cep 180–200 grādos (atkarīgs no krāsns) sakarsētā cepeškrāsnī, līdz mīkla izcepusies zeltaini brūna. Pasniedzot pārgriež mīklas garoziņu un dekorē ar mikrozaļumiem un ķirštomātiņiem, kā arī citiem dārzeņiem pēc vēlēšanās.


Grilētu baklažānu rullīši ar sieru un pētersīļiem

Ja vēl nav atklāts grilēta baklažāna neatvairāmais šarms, ir laiks to iepazīt! Kopā ar sieru (manuprāt, vislabāk aitas fetu, bet der arī sāļie salātu sieri) un pētersīļiem baklažāns sader lieliski. Pārējās piedevas jau ir gaumes jautājums

Pagatavošanas laiks: 20-30 minūtes

Daudzums: 2-3 porcijas

Sarežģītības pakāpe: nav grūti

Sastāvdaļas:

  • 1 vidējs baklažāns
  • olīveļļa
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 2 ķiplokdaiviņas
  • pāris siera šķēļu (šoreiz aitas fetas siers, bet var arī citu)
  • saišķītis svaigu pētersīļu
  • zobu bakstāmie kociņi rullīšu saspraušanai
  • piedevas pēc izvēles – man bija melnās olīvas un grilēta marinēta paprika

Gatavošana

1. Baklažānam nogriež galus un pašu sagriež gareniski apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Apsāla un noliek maliņā.

2. Bļodā ielej šļuku olīveļļas, pievieno piparus un piespiež ar spiedni ķiplokdaiviņas, samaisa. Ar šo maisījumu pārsmērē baklažāna šķēles no abām pusēm un liek cepties vai nu uz cepešplātnes krāsnī, vai uz grila restītēm. Sīki sakapā pētersīļus.

3. Grilētās baklažāna šķēles vēl karstas savieto uz dēlīša. Pa vidu katrai šķēlei liek gabaliņu siera, devīgi pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem, var uzpilināt vēl mazliet olīveļļas. Tad pārloka sieram pāri vienu šķēles galu, tam savukārt otru un rullīti sasprauž ar zobu bakstāmo kociņu.

4. Uz kociņa brīvā gala uzsprauž vēl kādu saderīgu uzkodu – man bija grilētas marinētas paprikas gabaliņi un melnās olīvas, bet der arī, piemēram, ķirštomātu pusītes. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pēda, kas paliek

Šoreiz sākšu ar nedaudz provokatīvu jautājumu – kā jūs teiktu, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Nu, tāds, kas katram te dzīvojošajam ir asinīs jau līdz ar piedzimšanu, un, pat ja profesion...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata