Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā -1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

Sestdienas vakariņas: Vista un kabacis uz grila

Grilēšana ir gardēžu vasaras priekšrocība, un svaigā gaisā viss garšo labāk! Tāpēc šoreiz divi grilēti labumi: iemarinēta vistiņa un pildītās kabaču "karbonādes". Abi ēdieni arī labi garšo kopā!

Vistas stilbiņu šašliks

Grilēšanai labāk izmantot vistas šķiņķīšus, nevis fileju, jo tai ir risks kļūt pārāk sausai, bet šajā reizē pamēģināju vistas stilbiņus – nedaudz jāpadarbojas ar nazi, lai gaļu atdalītu no kauliem, bet rezultāts ir tā vērts.

Pagatavošanas laiks: 15 minūšu (plus iemarinēšanas laiks)

Daudzums: 4 porcijas

Sarežģītības pakāpe: nav grūti

Sastāvdaļas:

  • 8 vistas stilbiņi
  • 4 ķiplokdaiviņas
  • 1 sīpols
  • ½ citrona
  • 70 ml sarkanvīna etiķa
  • 50 ml sojas mērces
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. Medījuma garšvielas (Santa Maria)
  • sāls un pipari pēc garšas

Gatavošana

1. Vistas stilbiņu gaļu ar asu nazi atdala no kauliem tā, lai no viena stilbiņa sanāk divi šašlika gabaliņi. Gaļu liek bļodā.

2. Sīpolu sagriež plānās pusripās, ķiplokdaiviņas izspiež caur ķiploku spiedni vai sīki sakapā ar nazi – visu liek pie gaļas bļodā.

3. Pieber garšvielas, pielej etiķi, sojas mērci un eļļu, piespiež citrona sulu un visu ar rokām kārtīgi samaisa un izmīca. Pārsedz bļodu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī iemarinēties vismaz uz divām stundām.

4. Iemarinētos šašlika gabaliņus liek starp abpusējām restītēm un grilē no abām pusēm, līdz gaļa izcepusies.


Ar sieru un garšaugiem pildītas kabaču "karbonādes"

Gardums kabaču faniem! Šādi grilēti kabači sanāk ļoti gardi, vienīgi procesā jāraugās, lai cepšana nav pārāk ilga un siers paliek savā vietā, nevis izpil grilā – te lieti noderēs abpusējā restīte (arī otrā receptē), kurā iespundē kabaču karbonādes, un restīti ērti var grozīt

Pagatavošanas laiks: 15 minūšu

Daudzums: 2 porcijas

Sarežģītības pakāpe: vienkārši, ja viegli prot apgriezt restīti

Sastāvdaļas:

  • 1 vidējs, tvirts kabacītis
  • olīveļļa
  • sāls un pipari pēc garšas
  • pāris siera šķēļu (šoreiz Holandes, bet var arī mocarellu vai citu iemīļotu, labi kūstošu sieru)
  • svaigi garšaugi pēc vēlēšanās (es izmantoju raudeni, salviju, estragonu)

Gatavošana

1. Kabacim nogriež galus un pašu gareniski sadala apmēram puscentimetru biezās šķēlēs – vēlams, lai sanāk pāra skaits, jo vienai "karbonādei" vajadzēs divas šķēles.

2. Sagrieztās šķēles pārsmērē ar olīveļļu, apsāla un appiparo. Uz katras otrās šķēles liek sieru un garšaugu lapiņas, bet pa virsu atkal kabača šķēli.

3. Pildītās kabaču "karbonādes" novieto uz restītēm, otru restīti pārliek pāri un stingri aiztaisa.

4. Grilē pāris minūšu no vienas puses, tad tāpat no otras – pārspīlēt nevajag, lai izkusušais siers neizpil ārā un lai kabacis saglabā stingrību. Pasniedz karstu, bet, ja sanāk atdzesēt, nekas – tāpat garšo labi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pēda, kas paliek

Šoreiz sākšu ar nedaudz provokatīvu jautājumu – kā jūs teiktu, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Nu, tāds, kas katram te dzīvojošajam ir asinīs jau līdz ar piedzimšanu, un, pat ja profesion...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata