Ābolu laika ēdieni
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Cūkgaļas, ābolu un sinepju rausis
4 personām: 2 lieli sīpoli, sašķēlēti, 50 g sviesta, 500 g cūkas
mīkstuma, sagriezta gabaliņos, 1 tējk. miltu, 250 ml sidra vai
dārzeņu buljona,
200 g ābolu, nomizotu, serdes izņemtas, biezi
sagriezti,
1 tējk. sausas salvijas, 3 tējk. ar kaudzi graudu
sinepju,
100 ml 10% krējuma, veikalā pirkta kārtainā mīkla
garozai, sakulta ola apsmērēšanai.
Sasilda krāsni līdz 200 °C.
Lielā pannā cep sīpolus sviestā, līdz mīksti. Pievieno gaļu un
apbrūnina. Iejauc miltus un cep pāris minūtes. Lēnām iejauc sidru
jeb buljonu, uzvāra, samazina liesmu un karsē 20 minūtes. Iejauc
ābolus, salviju, sinepes un krējumu, pievieno sāli pēc garšas un
atdzesē.
Liek masu krāsnsdrošā traukā. Izveltnē mīklu un pārsedz
traukam, piespiež malas. Apsmērē ar sakulto olu. Cep 20-25 minūtes,
līdz virsa brūna.
Ābolu zupa ar kariju
4-6 personām:
1 ēdamk. eļļas, 500 ml sakapātu sīpolu, 3
lielas ķiploka daiviņas, saspiestas, 2 ēdamk. sarīvēta svaiga
ingvera, 1,5 tējk. sāls, 2 tējk. sinepju pulvera, 1 tējk. turmerika
(kurkuma), 1 tējk. malta kumina (romiešu ķimenes), 0,5 tējk. malta
kardemona, pustējk. maltu Jamaikas piparu, 1/4 tējk. kajena
pulvera, 1,25 l sakapātu ābolu, 1 l vistas buljona,
2 kanēļa
standziņas, 2 ēdamk. citrona sulas, 2 ēdamk. brūnā cukura vai
medus.
Sakarsē eļļu, pievieno sīpolus, ķiplokus, ingveru un
sāli un cep uz vidējas liesmas apmēram 5 minūtes. Pievieno
garšvielas un cep vēl 5 minūtes. Pievieno ābolus. Buljonu, kanēļa
standziņas un citrona sulu uzvāra. Samazina liesmu, aizvāko pa
pusei un vāra 10 minūtes. Izņem kanēļa standziņas, samaļ blenderī.
Pasniedz karstu vai aukstu.
Ābolu un skābu kāpostu sacepums
4-6 personām: 1 ēdamk. sviesta vai eļļas, 250 ml smalku sakapātu
sīpolu, 2 tējk. sinepju pulvera, 1 kg skābētu kāpostu, 6 sašķēlēti
āboli, 2 ēdamk. miltu, 1 tējk. malta kanēļa,
pa šķipsniņai
sāls, maltas krustnagliņas un muskatrieksts, 2 ēdamk. medus vai
brūnā cukura, 200 g sarīvēta Čedaras siera, 150 ml rīvmaizes, 200
ml sasmalcinātu valriekstu.
Sasilda krāsni līdz 180 °C.
Ietauko 2 l tilpuma krāsnsdrošu trauku. Sakarsē sviestu vai eļļu,
pievieno sīpolus, sinepju pulveri un cep uz mērenas uguns 5
minūtes. Pievieno skābos kāpostus un cep vēl 5 minūtes.
Lielā
bļodā sajauc ābolus, miltus un garšvielas. Pievieno medu vai cukuru
un labi sajauc.
Traukā liek kārtās pusi ābolu, pusi kāpostu,
pusi siera. Atkārto ar pārējiem produktiem. Pārkaisa ar rīvmaizi un
valriekstiem. Aizvāko un cep 30 minūtes. Noņem vāku un cep vēl 15
minūtes. Pasniedz karstu, siltu vai istabas temperatūrā.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
2 komentāri
fui
Mangusts