Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ar domu par Sočiem

Mērojot ceļu pa garo gaiteni pēc aizvadīta pirmā treniņa Latvijas hokeja izlasē Volvo sporta kompleksā, «gaismu tuneļa galā» ieraudzīja 40 gadus vecais aizsargs Sandis Ozoliņš. Pirmsolimpiskā kvalifikācijas turnīra priekšvakarā viņa pēkšņā atgriešanās valstsvienības sastāvā sacēlusi prognozējamu ažiotāžu. Sandis ļoti labi apzinājās, ka televīzijas operatoru starmeši un kameras ir pavērstas pret viņu. Pirms tam garām bija paslīdējis Jānis Sprukts, attraucot: «Man nav atļauts runāt...» Ozoliņam neviens tādu aizliegumu neuzdrošinātos dot.

«Mikrofonus varat īpaši neregulēt, jo saruna nebūs gara,» steidzīgs bija Sandis. Varēja manīt, ka jautājumam par to, kā notika atgriešanās, viņš bija gatavojies. «Viss notika ļoti ātri. Man piezvanīja Ķirsona kungs un atstāstīja sarunu ar federācijas vadību. Viņi bija izteikuši man piedāvājumu kļūt par izlases konsultantu. Atbildi uzreiz nesniedzu, taču pēc kāda laika pavaicāju, vai Nolana kandidātu sarakstā atrastos vēl viena vieta aizsargam? Saņēmu pozitīvu atbildi, un esmu šeit.» Mēģinājumi izdibināt, kas motivēja atgriezties, beidzās bez panākumiem. Arī uz jautājumu par iespējamo spēlēšanu 2013. gada pasaules čempionātā Ozoliņš bija izvairīgs. «Par to parunāsim pēc kvalifikācijas turnīra.»

Titulētā aizsarga iekļaušanās izlases treniņu procesā radījusi dilemmu Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Tedam Nolanam. Pēdējā brīdī ārpus sastāva būs jāatstāj varbūt pat divi šī ampluā spēlētāji. «To, kāda būs aizsargu un uzbrucēju proporcija, lielā mērā noteiks Miķeļa Rēdliha veselības stāvoklis,» Dienai skaidroja Nolans. «Ja Miķelis būs gatavs spēlēt jau no pirmās dienas, tad, visticamāk, turnīram pieteiksim astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Ja pastāvēs iespēja, ka Miķelis varētu būt ierindā uz otro vai trešo spēli, tad proporcija mainīsies uz septiņi un 13, lai jau pirmajā spēlē būtu četras pilnas uzbrucēju maiņas.»

M. Rēdliham pēc sadursmes pēdējā KHL spēlē bija aizdomas par smadzeņu satricinājumu. Izlases ārsts Jānis Kvēps informēja, ka liela nozīme būšot tam, kā Miķelis pats jutīšoties otrdienas treniņā uz ledus, bet piebilda: «Es gan domāju, ka viss būs labi un Miķelis jau ceturtdien spēlēs.»

Pirmdien Rīgā vēl nebija ieradušies Lev uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Aleksandrs Ņiživijs, kā arī Vācijā spēlējošais aizsargs Māris Jass. Treniņā nepiedalījās arī Georgijs Pujacs, jo bija devies pie zobārsta. Tikai pēc nodarbības arēnā ieradās vārtsargs Ervīns Muštukovs. Konkrētākas sastāva aprises kļūs zināmas otrdien, kad uz ledus vajadzētu būt visiem kandidātiem. Ceturtdien pirmā spēle ar Lielbritāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sandis Ozoliņš

1996. gada pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā izšķirošajā spēlē ar Baltkrieviju (1:4) trešajā periodā pēc kautiņa ar Kovaļovu tika aizsūtīts uz ģērbtuvēm
2002. gada olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā ar četrām rezultatīvām piespēlēm aizvadīja savu labāko spēli izlasē - pret Slovākiju (6:6)
2005. gadā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā iesāka vienu no uzbrukumiem, kad Latvijas izlase veica visu laiku neaizmirstamāko atspēlēšanos - pret Baltkrieviju (5:4)
2006. gada olimpiskajās spēlēs Turīnā pēc zaudējuma Kazahstānai (2:5) paziņoja par karjeras beigšanu izlasē
2011. gada pasaules čempionātā Slovākijā bija Latvijas izlases ģenerālmenedžeris
2013. gada februārī piekritis Latvijas izlasei palīdzēt pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Rīgā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?