Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Atslēgas vārds - mūzikas vērtības

Inese Lūsiņa

«Esmu priecīgs piedalīties Rīgas Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā, kuri klausītājiem gadu no gada ir palīdzējuši notvert to īpašo Ziemassvētku sajūtu, pēc kuras mēs visi tiecamies. Man personīgi šo koncertu īpašu padara arī tas, ka skatuvi dalīšu ar vairākiem lieliskiem kolēģiem, kuru vidū būs arī mana sieva - operdziedātāja Elīna Šimkus. Ar prieku gaidu arī savu pirmo sadarbību ar talantīgo diriģentu Kasparu Ādamsonu,» stāsta pianists Vestards Šimkus. Vēl pērn Vestards bija ikgadējā Ķīpsalas Ziemassvētku koncerta klausītāju rindās, savukārt no skatuves viņam pretim skanēja Elīnas Šimkus dzidrais soprāns. Koncerta un skaņas kvalitāte Ķīpsalā izcilo pianistu patīkami pārsteidza, tādēļ viņš pieņēma aicinājumu piedalīties. Savā programmā pianists īpaši izceļ skaņdarbu, kas viņam vienmēr asociējies ar veco, labo Ziemassvētku noskaņu, - Džordža Gēršvina 1930. gadā tapušās krāšņās un džeziski romantiskās Variācijas par I Got Rhythm tēmu klavierēm un orķestrim.

Svētku koncerta mākslinieku plejādi bagātinās arī populārie dziedātāji Ieva Kerēvica un Marts Kristiāns Kalniņš, daudzsološais operas baritons Kalvis Kalniņš, Vidzemes kamerorķestris, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas koris un jauktais koris Aura. Stāstniece būs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

«Koncerta programmas atslēgas vārds ir «vērtības» - muzikālas vērtības gan no pagātnes, gan no šodienas. Un arī «klausīšanās», jo tā ir mazliet pieklusinātāka mūzika: Vestards un Elīna uzstāsies arī divatā. Šo koncertu dara atšķirīgu arī Ķīpsalas Ziemassvētku vēsturē visdaudzskaitlīgākais koris - 110 dziedātāju - un tas, ka visa programma ir viena diriģenta - Kaspara Ādamsona - rokās. Māmiņu sirdīm liks smaidīt Patriks Tabaks, 11 gadu vecais Rīgas Doma zēnu kora dziedātājs, kurš jau bijis solists daudzos atbildīgos koncertos un šosezon dzied Sikspārņa lomu Jāņa Lūsēna Putnu operā,» koncerta saturu ieskicē Rūdolfs Bērtiņš, kurš jau otro reizi ir ikgadējā Ziemassvētku koncerta Ķīpsalā mākslinieciskais vadītājs. Skanēs pazīstamas operu ārijas un fragmenti no Karla Orfa kantātes Carmina burana, klaviermūzikas pērles, kino un mūziklu melodijas, Riharda Dubras opuss Silence, Love and Light (Klusums, mīlestība un gaisma) ar mātes Terēzes vārdiem, bet ar ironiju uz trako Ziemassvētku iepirkšanās bumu palūkosies jaunais komponists Jēkabs Jančevskis darbā Trakās dienas, kur klavieru solo izpildīs Vestards Šimkus. Gaišu svētku noskaņu uzburs Raimonda Paula, Zigfrīda Muktupāvela un Aigara Voitišķa melodijas un tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

Koncertu sākums: 25. decembrī plkst. 15.00. un 26. decembrī plkst. 17.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?