Zupas tapa ar skābenēm un kefīru, uz teļa gaļas buljona bāzes, ar folijā ceptām bietēm. Protams, pievienojot klasiskās aukstās zupas sastāvdaļas - kartupeļus, olas, gurķus, daudz daudz zaļumu, pat savā dārzā izaudzētas lakšu lapas, kas zupai piešķīra vieglu ķiploku garšu. Atkal ir vasara, termometra stabiņš kāpj augšup, aukstajai zupai atkal tiek dota zaļā iela! Savas receptes piedāvā zupu restorānu tīkla _Tikai karotes_ šefpavāre Kristīna Devjateņa.
Aukstā zupa pāri visam!
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Aukstā zupa ar kefīru
4 PERSONĀM VAJADZĒS:
200 g svaigu gurķu
1 burciņu
marinētu biešu,
150 g kartupeļu
4 olas,
2 l kefīra
sāli
melnos maltos piparus
mārrutkus
sinepes
citrona sulu
cukuru pēc garšas
dilles
pētersīļus
lokus
Kartupeļus un olas novāra un atdzesē. Svaigus
gurķus, kartupeļus, olas sarīvē uz dārzeņu rupjās rīves. Pievieno
marinētas bietes, kefīru, visas garšvielas un citrona sulu. Visu
vienmērīgi izmaisa. Pasniedz ar smalki sagrieztiem zaļumiem.
Baltā teļa gaļas zupa
4 PERSONĀM VAJADZĒS:
500 g liellopu šķiņķa
150 g
kartupeļu
4 olas
2 l kefīra
sāli, melnos piparus
graudos
mārrutkus, sinepes
citrona sulu, cukuru
dilles,
pētersīļus, lokus
Liellopa šķiņķi novāra, pievienojot sāli un
piparus graudos, atdzesē. Kartupeļus un olas novāra un atdzesē.
Svaigus gurķus, kartupeļus un olas sarīvē uz dārzeņu rupjās rīves.
Liellopa šķiņķi sagriež vidēji lielos salmiņos. Pievieno kefīru,
sāli, mārrutkus, sinepes, citrona sulu, cukuru. Visu vienmērīgi
samaisa.
Pasniedz ar smalki sagrieztiem zaļumiem.
Gaspačo ar vistas gaļu
4 PERSONĀM VAJADZĒS: 400 g vistas filejas, 1 kg tomātu savā
sulā, 0,4 l tomātu sulas, 200 g svaigu gurķu,
120 g konservētas
kukurūzas, 1/2 apelsīna, 1/4 citrona,
1 asā čili piparu, sāli,
cukuru pēc garšas, lokus, 4 ēd. k. skāba krējuma, 1 ēd. k. eļļas
cepšanai
Vistas fileju sagriež vidēja lieluma kubiņos. Pievieno
apelsīna un citrona sulu un liek iemarinēties uz divām stundām. Tad
apcep līdz gatavībai un atdzesē.
Svaigus gurķus sarīvē uz rupjās
dārzeņu rīves. Tomātus savā sulā sagriež vidēja lieluma kubiņos un
liek klāt arī pašu sulu. Pievieno tomātu sulu, čili piparu (smalki
sakapātu), garšvielas, kukurūzu. Visas sastāvdaļas vienmērīgi
izmaisa. Kopā zupai jābūt 2 l tilpumam. Ja ēdājiem netīk asa
gaspačo zupa, var pievienot mazāku čili pipara gabaliņu.
Pasniedz ar krējumu un smalki sagrieztiem lociņiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!