Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Aukstā zupa pāri visam!

Aizviņgad ap Jāņiem bija skaista tikšanās manas draudzenes lauku mājās Kurzemes pusē, kur sapulcējāmies ar savām ģimenēm, draugiem un veselu bērnu baru. Tikšanās lozungs bija - aukstā zupa pāri visam! Katra auksto zupu gatavoja pēc savas receptes, un ticiet vai ne - līdzpaņemtās gaļas un citi kārumi toreiz gandrīz bija jāved atpakaļ uz Rīgu.

Zupas tapa ar skābenēm un kefīru, uz teļa gaļas buljona bāzes, ar folijā ceptām bietēm. Protams, pievienojot klasiskās aukstās zupas sastāvdaļas - kartupeļus, olas, gurķus, daudz daudz zaļumu, pat savā dārzā izaudzētas lakšu lapas, kas zupai piešķīra vieglu ķiploku garšu. Atkal ir vasara, termometra stabiņš kāpj augšup, aukstajai zupai atkal tiek dota zaļā iela! Savas receptes piedāvā zupu restorānu tīkla _Tikai karotes_ šefpavāre Kristīna Devjateņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Aukstā zupa ar kefīru

4 PERSONĀM VAJADZĒS:
200 g svaigu gurķu
1 burciņu marinētu biešu,
150 g kartupeļu
4 olas,
2 l kefīra
sāli
melnos maltos piparus
mārrutkus
sinepes
citrona sulu
cukuru pēc garšas
dilles
pētersīļus
lokus

Kartupeļus un olas novāra un atdzesē. Svaigus gurķus, kartupeļus, olas sarīvē uz dārzeņu rupjās rīves. Pievieno marinētas bietes, kefīru, visas garšvielas un citrona sulu. Visu vienmērīgi izmaisa. Pasniedz ar smalki sagrieztiem zaļumiem.

Baltā teļa gaļas zupa

4 PERSONĀM VAJADZĒS:
500 g liellopu šķiņķa
150 g kartupeļu
4 olas
2 l kefīra
sāli, melnos piparus graudos
mārrutkus, sinepes
citrona sulu, cukuru
dilles, pētersīļus, lokus
Liellopa šķiņķi novāra, pievienojot sāli un piparus graudos, atdzesē. Kartupeļus un olas novāra un atdzesē. Svaigus gurķus, kartupeļus un olas sarīvē uz dārzeņu rupjās rīves. Liellopa šķiņķi sagriež vidēji lielos salmiņos. Pievieno kefīru, sāli, mārrutkus, sinepes, citrona sulu, cukuru. Visu vienmērīgi samaisa.
Pasniedz ar smalki sagrieztiem zaļumiem.

Gaspačo ar vistas gaļu

4 PERSONĀM VAJADZĒS: 400 g vistas filejas, 1 kg tomātu savā sulā, 0,4 l tomātu sulas, 200 g svaigu gurķu,
120 g konservētas kukurūzas, 1/2 apelsīna, 1/4 citrona,
1 asā čili piparu, sāli, cukuru pēc garšas, lokus, 4 ēd. k. skāba krējuma, 1 ēd. k. eļļas cepšanai
Vistas fileju sagriež vidēja lieluma kubiņos. Pievieno apelsīna un citrona sulu un liek iemarinēties uz divām stundām. Tad apcep līdz gatavībai un atdzesē.
Svaigus gurķus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Tomātus savā sulā sagriež vidēja lieluma kubiņos un liek klāt arī pašu sulu. Pievieno tomātu sulu, čili piparu (smalki sakapātu), garšvielas, kukurūzu. Visas sastāvdaļas vienmērīgi izmaisa. Kopā zupai jābūt 2 l tilpumam. Ja ēdājiem netīk asa gaspačo zupa, var pievienot mazāku čili pipara gabaliņu.
Pasniedz ar krējumu un smalki sagrieztiem lociņiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mantotie ēdieni

Valsts svētku nedēļā – tradīcijām un atmiņām bagātas receptes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?