Birutai pašai vislabāk garšo aveņu ievārījums. Bet «galvenais, kur manās mājās ievārījumu jelkad lieto, ir - no rīta uz brokastu maizītēm».
Vēl Biruta piedāvā ogu etiķa recepti - arī tas ir veids, kā pārmaiņas pēc izmantot vasaras ogas.
Birutai pašai vislabāk garšo aveņu ievārījums. Bet «galvenais, kur manās mājās ievārījumu jelkad lieto, ir - no rīta uz brokastu maizītēm».
Vēl Biruta piedāvā ogu etiķa recepti - arī tas ir veids, kā pārmaiņas pēc izmantot vasaras ogas.
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Vajadzēs: 750 ml ūdens, 1 l cukura, 1 kg avenes, 1 tējk.
sarīvēta citrona miziņas, 2 ēd. k. liķiera pēc izvēles
Lielā
katlā sajauc ūdeni, cukuru, avenes un miziņu un silda uz lēnas
uguns, maisot, līdz cukurs izkusis. Uzvāra un vāra uz lielas uguns,
neaizvākotu un nemaisot, 15 minūtes. Pāris reižu apmaisa, noņem no
uguns un pievieno liķieri.
Lej novārītās burkās un aizvāko.
500 g zemeņu vai plūmju, 500 g citu ogu (avenes, mellenes u.
c.), 350 ml cukura, puse citrona (sēklas izņemtas)
Lielā katlā
sajauc zemenes vai plūmes ar cukuru un atstāj 1 stundu. Izspiež
citrona sulu, pārlej zemenēm un pievieno izspiesto citronu. Vāra
maisot uz vidējas liesmas 5 minūtes. Pievieno pārējās ogas un vāra
25 minūtes. Izņem citronu un salej ievārījumu burkās.
Aizvāko.
Ja zemeņu vietā lieto plūmes, tām iepriekš izņem
kauliņus, sagriež gabaliņos un tad sajauc ar cukuru.
Vajadzēs: 1l melleņu vai citu ogu, 500ml ābolu vai baltvīna etiķa, 250ml sausā sarkanvīna, 3 kanēļa standziņas
Atliek malā 3 ēdamkarotes ogu, bet pārējās sajauc ar etiķi un vīnu lielā bļodā, pievieno kanēļa standziņas, aizvāko un atstāj pa nakti. Uzvāra etiķa maisījumu un vāra neaizvākojot 4 minūtes. Noņem no uguns un nokāš. Lej novārītās pudelēs un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā vismaz trīs nedēļas pirms lietošanas. Attaisītu pudeli tur ledusskapī.
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!