Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Čigāns uz čemodāniem

Eiropas čempionāta laikā vienu no mūsu basketbola valsts komandas līderēm Ievu Kubliņu sastopam viņas jaunajā mājā Rāmavā. Ieva, protams, skumst, ka nevar kopā ar meitenēm cīnīties laukumā. Aprīļa vidū Čehijā savainotā un operētā kājas potīte sadzijusi, taču rit atveseļošanās process, bet Ieva tur īkšķi par Latvijas valsts izlasi. Par saimnieces mājās dzīvošanu visvairāk priecājas viņas trīs gadus vecais mopsis Basis.

Piemērots izmērs

Rāmavas pļavās smaržo tikko nopļauts siens. Kā īstam mājas sargam pieklājas, Basis ātri aptvēris savas teritorijas robežas un jau sirdīgi tās sargā. Viņš nav no tiem, kas ikvienam skrien klāt un bučojas. Pašpārliecināts, bet mazliet kautrīgs. Pašapzinīgs. Kā nu ne! Kuram mopsim vēl tik slavena saimniece! Kurš mopsis dzīvojis Krievijā, Francijā un Čehijā! Ieva šajās valstīs spēlēja basketbolu, un Basis vienmēr ir kopā ar saimnieci. Atzvilis zaļajā zālītē, svelmes nogurdināts, Basis rāmi vēro apkārtni - viņš zina, ka nekur nav tik labi kā Rāmavā!

Izvēloties četrkājaino draugu, Ieva Kubliņa ņēma vērā dažus nosacījumus. Pirmkārt, suns nedrīkst būt liels, «lai viņam nav jāmokās dzīvoklī un lai viņu viegli var pārvadāt», otrkārt, tas nedrīkst būt cimperlīgs ēšanā. Vārdu mīlulim Ieva izgudroja kopā ar vecākiem, arī basketbolistiem - Induli un Ingrīdu. Trīs gadu laikā Basim bieži nācies mainīt dzīvesvietu. Kaut arī mopsis sver desmit kilogramus, viņš izskatās slaidāks, tāpēc lidmašīnā sportiste nekad nenodod viņu bagāžā, bet ņem līdzi salonā, kur Basis uzvedas priekšzīmīgi. Mopša dzīves moto ir - es jūtos labi tur, kur labi jūtas Ieva. Viņa smej: «Viņš man ir kā čigāns uz čemodāniem, kad sāku kārtot līdzi ņemamās lietas, Basis jau tramīgs - mani neaizmirsīs?» Ieva arī apgalvo, ka mopsis jaunos apstākļos adaptējas vieglāk nekā viņa pati.

Basim patīk Francijā

Teikt, ka Ieva un Basis ir nešķirami, nebūtu gluži pareizi. Uz treniņiem un spēlēm sportiste savu četrjkājaino draugu neņem, taču rūpējas, lai Basis saimnieces prombūtnē neskumtu. Ārzemēs to nav grūti izdarīt. Ieva vienmēr sarunā cilvēku, kas Basi paēdina un izstaidzina. Lielāko tiesu tās ir kundzes, kurām pašām ir suņi. Ieva smej: «Basim īpaši patīk Francijā. Tur savas prombūtnes laikā mopsi atstāju kādai suņu mīļotājai. Viņai pašai ir četri suņi. Kad francūžu pulciņam pievienojas latviešu mopsis, sākas jautras rotaļas, un laiks bez manis Basim aizskrien nemanot.» Pēc Baša domām, Francijā ir vēl kāds labums - mopši tur sastopami ļoti reti! Uz šī fona Baša akcijas, protams, aug. Īpaši bērni, viņu ieraugot, no sajūsmas spiedz! Maskavā uz tādu uzmanību velti cerēt - tāpat kā Rīgā, mopši tur ir modes suņi. Ja runā par intīmām lietām, tad Prāgā Basim nepatīk tāpēc, ka suņi tur nav īpaši tīrīgi - nu kurš sevi cienošs suns Rīgā, pa ielu ejot, notupsies ietves vidū un izdarīs savas lielās vajadzības? Prāgā TO dara gandrīz katrs suns, un, kaut gan visur izlikti speciāli maisiņi, saimnieki ar suņu izkārnījumu novākšanu nenodarbojas! Tas Basim ļoti nepatīk.

Dabū pērienu

Ieva atklāj, ka pirms pāris dienām paklausīgais Basis dabūjis pērienu, jo aizlaidies meklēt draudzenes. Mopsim ir sava gaume - viņam patīk liela auguma suņi. Visādas čivavas un arī kaķi nav viņa uzmanības cienīgi radījumi. Ieva klusi pačukst sava mopša lielo trūkumu - viņš neprot peldēt! Nesen sportiste nopirkusi zooveikalā dzeltenu piepūšamu riņķi. Kad Basim to apliek apkārt, suns kļūst drošs un priecīgs plunčājas ar visām četrām. Basis necieš alkohola smaku, bet viņam garšo alus! Mašīnā braucot, mopsis uzskata, ka viņa vieta ir pie stūres, Ievai klēpī. Basis ir stūrgalvīgs, ja ko ieņem galvā, tas tur arī paliek. Ievai dodoties no mājas laukā, Basis viņu pavada ar skumīgu skatienu, uz palodzes sēžot. Tāpat arī sagaida. Tikai garastāvoklis tad pavisam cits. Tā vien šķiet, ka par abiem ir viena dvēsele - liela un mīļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?