Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Dāvināšanai un svētku galdam

Vēl garšīgākas nekā veikalā pirktās ir tās konfektes, ko mājās pagatavosiet paši. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā divas receptes - karamelizētos riekstiņus un marcipāna trifeles. Abas receptes ir arī viegli pagatavojamas - sanāks, pat ja neesat virtuozs virtuves lietās.

Un būs gan jauka dāvana, ko likt zem eglītes, gan gards kārums, ko likt uz galda. Savukārt kārtainais siera krēms ir gards un viegli pagatavojams deserts. Cepumu vietā droši varat izmantot arī piparkūkas, savukārt ogu ievārījuma vietā - saldētas ogas, bet svaigā siera vietā likt caur sietu izspiestu biezpienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

6. Liek desertu traukos vairākās kārtās, vienā kār

4 cilvēkiem nepieciešams: krēmam: 2 lauku olas, 400 g svaigā siera, 140 g brūnā cukura, 2-3 mandarīni, šķipsniņa sāls; papildus: 150 g smilšu cepumu, vislabāk pašgatavotu, 4 ēd. k. ogu ievārījuma, 4 marakujas augļi

1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem un liek divos atsevišķos traukos.
2. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ biezā krēmā un pievieno svaigo sieru.
3. Sakuļ olu baltumus ar šķipsniņu sāls. Puto līdz biezam krēmam - tā, lai, apgāžot trauku otrādi, tas pat neizkustas.
4. Iecilā olu baltumu saputotā olu dzeltenumu krēmā, izspiež mandarīnu sulu un pierīvē miziņu.
5. Sadrupina cepumus.

Bez nosaukuma

4 cilvēkiem nepieciešams: 3 paciņas (600 g) dažādu riekstu maisījuma, 200 g brūnā cukura, 1 ēd. k. malta kanēļa

1. Uzsilda liela izmēra pannu un liek uz mērenas uguns cepties riekstus kopā ar brūno cukuru.
2. Apmaisa, lai cukurs un rieksti neapdegtu.
3. Kad cukurs sācis kust un pielipt pie riekstiem, pārkaisa kanēli.
4. Karamelizē vēl aptuveni minūti.
5. Karamelizētos riekstus izber uz cepamā papīra un ļauj tiem atdzist.
6. Kad rieksti atdzisuši, atdala tos vienu no otra.
7. Iepako kā dāvanu draugiem vai pasniedz kā svētku kārumu ģimenei.
Padoms!
Brūnā cukura vietā var lietot arī balto, tad karamele būs dzidrāka. Taču atcerieties, ka baltais cukurs ātrāk piedeg, tāpēc nepārdedziniet to, jo tad riekstiņi var sanākt rūgti!

Marcipāna trifeles

4 cilvēkiem (16-20 trifeļu) nepieciešams: 350 g marcipāna, 50 g marmelādes, 100 g 70% tumšās šokolādes
1. Marmelādi sagriež mazos kubiņos.
2. Ņem nelielu gabaliņu mīksta marcipāna un izveido plakanu aplīti.
3. Vidū liek marmelādi un sarullē bumbiņu.
4. Tā turpina, līdz izlietota visa marmelāde un marcipāns.
5. Izkausē šokolādi, gatavās bumbiņas apvārta izkausētā šokolādē un kārto uz cepamā papīra.
6. Liek ledusskapī, lai šokolāde sastingst.
Padoms
Trifeles vidū var pildīt arī žāvētus augļus un ogas, riekstus un pat zefīra gabaliņus. Trifeles var padarīt krāsainākas, apvārtot tās baltajā šokolādē un apkaisot ar kokosa skaidiņām vai rupjmaizes rīvmaizi.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?