Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dzenāšana pa kabinetiem Rīgā joprojām populāra

Šķietami vienkāršā ideja par Dienas avīžzēnu un meiteņu sūtīšanu Rīgas ielās mūsu kolēģiem izrādījies ciets rieksts - riņķa dancis pa Rīgas domes dažādu institūciju kabinetiem turpinās jau vairākas nedēļas. Avīžu pārdošana, kas bez problēmām tika noorganizēta un saskaņota Jūrmalā, galvaspilsētā izrādījusies tik ļoti nestandarta situācija, ka ierēdņi to nav spējīgi ātri saskaņot, tā vietā Dienas darbinieci vairākkārt mēģinot pārliecināt, ka nekāds bizness te nesanāks.

Pirmā amatpersona, pie kuras pēc konsultācijas vērsās Diena, bija Rīgas izpilddirektora palīdze uzņēmējdarbības jautājumos Laine Zāga. «Viņas reakcija bija - kam jums to vajag, nebūs peļņas,» stāsta SIA Dienas mediji sabiedrisko attiecību nodaļas projektu vadītāja Beāte Barčevska. Pēc tam L. Zāga norādījusi, ka vajadzēs maksāt nodevu un ieteikusi rakstīt iesniegumu par īslaicīga rakstura tirdzniecību. Taču, lai iegūtu atļauju, nepieciešami vairāki saskaņojumi, tostarp ar Rīgas pilsētas būvvaldi par tirdzniecības vietas izvietojumu un vizuālo risinājumu. Tā kā avīžzēnu gadījumā nav paredzēta tirdzniecības vieta kā nojume vai kiosks, būvvalde sākotnēji atbildēja, ka tās saskaņojums nav vajadzīgs, taču Rīgas Austrumu izpilddirekcijas Uzņēmējdarbības koordinācijas nodaļas vadītāja Helēna Babre atteikusies pieņemt pieteikumu, ja uz tā nebūs saskaņojuma ar būvvaldi. Taču tālākajā saskaņošanas gaitā pārsteigumi turpinājās - izrādās, ja atļauju saņem par īslaicīga rakstura tirdzniecību, tad avīžzēni un meitenes nevar staigāt, viņiem jāstāv vienā iepriekš saskaņotā punktā! Turklāt, ja blakus atrodas divi avīžu tirgotāji, tās automātiski ir divas tirdzniecības vietas! Izvēlētajā vietā pie Pareizticīgo katedrāles un Esplanādes zeme piederot Satiksmes departamentam, tāpēc vajag arī tā saskaņojumu. Šādu saskaņojumu Diena arī saņēma. Tagad galīgais lēmums ir Austrumu izpilddirekcijas rokās.

Garo saskaņojumu epopeju Rīgas dome atzīst par pilnīgi normālu, lai arī smagnēju. «Visiem noteikumi ir vienādi, un kāds darbinieks ļoti konsekventi ir ievērojis šos noteikumus,» skaidro Rīgas domes izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis. Piemēram, saldējuma tirgotājiem, kuri braukā pa Vecrīgu, esot saskaņoti maršruti un tirdzniecības laiki. Pēc viņa teiktā, neapmierinātības gadījumā var vērsties gan domes Birokrātijas apkarošanas centrā, gan rakstīt iesniegumu izpilddirektoram, lūdzot ātrāku saskaņojumu. Savukārt Rīgas domes sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Viktors Daugmalis zināja teikt, ka domes Birokrātijas novēršanas centrs strādājot ļoti aktīvi, esot nākuši klajā ar daudzām iniciatīvām, kā sakārtot darbu, piemēram, kapos, arī pilsētas būvvaldē. Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) Dienai izrādīja interesi par šo gadījumu un apsolīja painteresēties pie juristiem, vai gadījumos, kad nav stacionāras tirdzniecības vietas, saskaņojums vispār ir nepieciešams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?