Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Ēdienkarte tuviem draugiem

Gada nogale ir bagāta ar gaišiem un ļoti gaidītiem svētkiem, kad visi sasparojas un nolemj pagatavot ģimenei un ciemiņiem kaut ko gardāku un neparastāku nekā ikdienā. Novērots, ka par īpaši centīgiem pavāriem šādās reizēs kļūst namatēvi. Protams, ar noteikumu, ja viņiem ir labs noskaņojums, precīzi uzrakstīta recepte un nepieciešamie produkti. Ladig's Cafe saimnieks un šefpavārs Ingmārs Ladigs šoreiz centās iejusties ģimenes galvas lomā, piedāvājot ieskandināt Ziemassvētku laiku ar savu ēdienkarti tuvam draugu lokam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Līdakas želeja ar dārzeņu vinegretu

Četrām personām vajadzēs: 400 g līdakas filejas, 400 g zivju buljona, 15 g želatīna, 2 olas, 1 sīpolu, 100 g sviesta, 50 g saldā krējuma, garšvielas pēc izvēles, 60 g sinepju, 180 g baltvīna, 60 g sviesta, 150 g svaigu gurķu, 150 g marinētu gurķu, 1 nelielu sarkano sīpolu, nedaudz etiķa, sāli, cukuru un eļļu, 1 kartupeli, 1 burkānu, 4 paipalu olas.
1. Līdakas gaļu atdala no ādas un asakām (ādu saglabā), samaļ, pievieno apceptu sīpolu, saldo krējumu, olas un sviestu, garšvielas (sāli, piparus, muskatriekstu vai ko citu pēc garšas). Iegūto masu kārtīgi izmaisa, ietin pārtikas plēvē vai marlītē, izveidojot desas formu, un liek tvaicēties vai maigi vārīties 40 minūšu, līdz līdakas masa gatava. Atdzesē.
2. Uzsilda zivju buljonu un izšķīdina tajā uzbriedinātu želatīnu. Formiņā ieklāj saglabāto līdakas ādu un termiski apstrādā, ieliekot to uz piecām minūtēm cepeškrāsnī. Atdzesē. Līdakas sagatavoto masu sagriež kubiņos, ieliek formā un bagātīgi pārlej ar zivju buljonu. Liek atdzesēties, līdz viss sastindzis.
3. Novārītus kartupeļus un burkānus, gurķus un sarkano sīpolu sagriež vienādos gabaliņos un iemarinē ar garšvielām (nedaudz etiķa, sāls, cukura, eļļas).
4. Novāra paipalu olas.
5. Baltvīnu novāra uz pusi, pievieno sinepes un silda, līdz nedaudz sāk vārīties, katlu noņem no plīts un mazliet atdzesē, tad iemaisa aukstu sviestu (mērcei jābūt salda krējuma konsistencē).
Uz šķīvja lej mērci, liek dārzeņu vinegretu, paipalu olu, uzkaisa nedaudz svaigu zaļumu, blakus liek līdakas galerta kubiņus.

Baltās šokolādes pudiņš ar apelsīnu medus mērci un

Četrām personām vajadzēs: 150 g baltās šokolādes, 30 g cukura, 70 g sviesta, 15 g miltu, 3 olas, 1/2 tējk. citrona miziņu, 1/2 ēd. k. citrona sulas, 15 g mandeļu miltu, 200 g apelsīnu sulas, 50 g medus, 150 g riekstu (mandeles, lazdu un zemesrieksti), 150 g cukura, 100 g dzērveņu, 4 ēd. k. smalki samaltu piparkūku.
1. Balto šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno izkausētu sviestu un ar cukuru saputotus olu dzeltenumus, iemaisa mandeļu miltus un parastos miltus, pievieno citrona miziņu un citrona sulu, iecilā saputotus olu baltumus.
Pudiņu kārto četrās karstumizturīgās formiņās un cep 180 grādos 12 minūšu.
2. Apelsīnu sulu novāra ar medu, līdz veidojas bieza konsistence.
3. Cukuram pievieno divas ēdamkarotes ūdens un savāra līdz karameles konsistencei.
4. Uz pergamenta loksnes liek riekstus un pārlej karstu karameli (uzmanīgi, karamele tiešām ir ļoti karsta, šajā brīdī to nevajadzētu, piemēram, nogaršot un nekādā gadījumā neļaut karameli aiztikt bērniem). Atdzesē un sasmalcina.
Uz šķīvja kārto karamelizētos riekstus, piparkūku miltus, apelsīnu novārījuma mērci un karstu šokolādes pudiņu, dekorē ar dzērvenēm un pūdercukuru.

Šmorēta cūkas auss ar teļa gaļu un pelēko zirņu b

Četrām personām vajadzēs: 4 cūkas ausis, garšvielas (pipari, ķiploki, lauru lapas, kaltēti zaļumi), 400 g teļa gaļas mīkstuma, 2 olas baltumus, 50 g salda krējuma, 2 ēd. k. svaigu kapātu pētersīļu 200 g pelēko zirņu, 100 g sviesta, 300 g bekona, 1 sīpolu, 200 g eļļas, 2 ēd. k. miltu, 400 g skābu kāpostu, biešu sulu no 1 nelielas bietes, 150 g sviesta, garšvielas, 4 kartupeļus
1. Cūkas ausis notīra (apsvilina, noņem spalvas un citus netīrumus) un kopā ar garšvielām liek vārīties uz lēnās uguns trīs stundas, līdz kļūst mīkstas (nepārvārīt!). Teļa gaļu izmaļ caur gaļas mašīnu, pievieno olu baltumus, svaigus pētersīļus un garšvielas (ko sirds vēlas - sāli, piparus, muskatriekstu) un kārtīgi samaisa. Cūkas ausis pilda ar teļa gaļu un liek cepeškrāsnī 160 grādos uz 25 minūtēm. Ausij pārber garšvielas, es nežēloju ķiplokus un zaļumus un novieto zem sloga. Kad cūkas auss stingri nospiesta un sastingusi, to griež gabalos un lēnām apcep uz pannas.
2. Paralēli liek šmorēties kāpostus, pievienojot nedaudz cūku ausu novārījuma buljonu un garšvielas. Kad kāposti jau mīksti, pievieno bietes sulu un lēnām vāra apmēram 15 min. Tad izberž caur sietu vai saberž kāpostus un, ja vēlas, pieliek nepieciešamās garšvielas (mazliet cukuru, sāli, piparus) un beigās iemaisa aukstu sviestu. Mērci vairs nevāra.
3. Zirņus novāra, izberž caur sietu, pievieno sviestu un garšvielas.
4. Sīpolus sagriež gredzenos, apviļā miltos un cep karstā eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
5. Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlēs un apcep brūnus.
6. Sakraukšķina pannā bekonu.
Šķīvī uz biezmērces kārto zirņu biezeni, sakraukšķināto bekonu. Virsū liek sīpolu gredzenus, blakus kārto kartupeļu šķēles un cūkas auss šķēles ar teļa gaļas pildījumu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?