Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ēnos pasaules kolēģus

Latvijas bibliotēku nozares profesionāle iekļauta prestižā starptautiskā programmā - Kristīne Pabērza, kas ir Kultūras informācijas sistēmu centra pārstāve un Latvijas Bibliotekāru biedrības valdes priekšsēdētāja, turpmākos divus gadus piedalīsies Starptautisko līderu apmācības programmā, ko īsteno Starptautiskā Bibliotēku asociāciju un institūciju federācija (IFLA). Kā informē Kultūras informācijas sistēmu centrs, šī programma ir IFLA pamatiniciatīva, lai sagatavotu līderus efektīvai bibliotēku nozares pārstāvniecībai pasaulē, kā arī lai veidotu vadošo darbinieku pēctecību IFLA iekšienē.

«Tas, ka esmu izvēlēta kā vienīgais dalībnieks no Eiropas Savienības, ir milzīgs pagodinājums un līdzšinējās darbības novērtējums ne tikai man personīgi, bet arī visai Latvijas bibliotekāru sabiedrībai kopumā,» atzīmē Kristīne Pabērza. «IFLA Starptautisko līderu programma ir unikāla ar to, ka tā dod iespēju «ēnot» bibliotēku nozares pasaules līmeņa līderus ne tikai vienas dienas, bet veselu divu gadu garumā. Vienlīdzīga un neierobežota piekļuve informācijai un autortiesības ir divi galvenie programmas temati, pie kuriem strādājot ceru stiprināt savas zināšanas un prasmes, kuras programmas darbības laikā un pēc tam būs noderīgas, gan vadot projektus Kultūras informācijas sistēmu centrā, gan darbojoties Latvijas Bibliotekāru biedrībā. Svarīgi arī tas, ka šī būs lieliska iespēja pastāstīt pasaulei par daudzām lietām, ko esam paveikuši un ar ko lepojamies Latvijā.»

Programmas pieteikumu atlasē tika izvēlēti kopumā deviņi dalībnieki no visas pasaules, katram dalībniekam pārstāvot noteiktu administratīvi teritoriālo reģionu. Neskaitot Latviju, vēl programmā piedalīsies pa vienam dalībniekam no ASV, Ēģiptes, Filipīnām, Senegālas, Meksikas, Kolumbijas, Serbijas un Ķīnas. Dalībnieki programmai tika atlasīti, ņemot vērā pretendentu līdzšinējo aktivitāti IFLA vai kādā no nacionālajām vai reģionālajām organizācijām, tajā skaitā viņu statusu un ietekmi šajās organizācijās. Tāpat tika vērtēta pretendentu izpratne par tematiem, kas pašreiz vai tuvākajā nākotnē varētu ietekmēt bibliotēku un informācijas pakalpojumu sektoru globālā mērogā, pretendentu zināšanas un pieredze, lai kopā ar programmas ekspertiem un mentoriem viņi varētu strādāt pie stratēģiski svarīgajiem projektiem, kā arī pretendentu spēja veidot profesionālu kontaktu tīklu, prasme domāt radoši un motivācija uz rezultātu.

Programmas ietvaros dalībnieki 2016.-2018. gadā tiksies Pasaules Bibliotēku un informācijas kongresos, kur dinamiskā un interaktīvā vidē viņiem būs tieša sadarbība ar starptautiskajiem līderiem, saziņa ar IFLA valdes locekļiem un iespēja darboties semināros un darba grupu sesijās, īpašās biznesa sanāksmēs, grupās, kas gatavos prezentācijas un ziņojumus. Darbs programmā fokusēsies uz diviem galvenajiem tematiem. Viens no tiem ir atbalsts vienlīdzīgai piekļuvei informācijai, aptverot jautājumus par nacionālo un starptautisko autortiesību reformu, interneta pārvaldību un e-kreditēšanu. Otrs skar pilnvarojumu bibliotēkām uzņemties sabiedrības pārstāvniecības funkcijas, veicinot sabiedrības attīstību un kritisko domāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?