Taču reizēm, it īpaši darba dienu vakaros, rodas vēlēšanās mīļajiem pasniegt nevis pannā ceptus kartupeļus ar apbrūninātiem cīsiņiem, bet kaut ko pagatavot ātri, vienkārši un tomēr izsmalcināti garšīgi. Restorānu 4 Rooms un Zilā govs šefpavārs Rolands Rudzāts saka - viss iespējams, ja vien to patiesi vēlamies un ir priekš kā censties. Padomājis viņš ieteic iepriekš sagatavot galvenās sastāvdaļas un raiti ķerties pie maltītes gatavošanas.
Gardi, sātīgi un vienkārši
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Cepts nēģis ar mārrutku pesto un alus želeju
Četrām personām vajadzēs: 4 ceptus nēģus (vai kūpinātu
skumbriju, vai kādu citu gatavu kūpinātu vai žāvētu zivi), 250 g
lapu salātu. Mārrutku mērcei vajadzēs: 10 g diļļu, 10 g pētersīļu,
1 ēd. k. mārrutku, 10 ml olīveļļas, cukuru, sāli, piparus pēc
garšas. Želejai vajadzēs: 300 ml alus, 5 ml sojas mērces, 1 g
ķiploka, 2 timiāna zariņus, 15 g želatīna, cukuru, sāli, piparus
pēc garšas.
1. Nēģus sagriež ar lapu salātiem un kārto uz
šķīvja.
2. Mārrutku mērcei visas sastāvdaļas sablenderē
viendabīgā masā.
3. Gatavo alus želeju. Želatīnu iemērc ūdenī,
lai uzbriest.
4. Pārējās sastāvdaļas nedaudz pavāra, tad sajauc
ar uzbriedušo želatīnu, lej formā un liek ledusskapī, lai
sastingst.
5. Alus želeju sagriež mazākos gabalos, kārto uz
šķīvja kopā ar nēģiem, salātiem un pārlej ar mārrutku mērci.
Garšaugu buljonā gatavota bute ar siltajiem dārze
Četrām personām vajadzēs: 800 g butes vai citas baltās zivs
(menca, tilapija), 300 g burkānu, 5 g sīpolu, 1 g ķiploku, 1 g
fenheļa, 4 timiāna zariņus, 1 g diļļu, 2 g seleriju kātu, sāli,
cukuru, piparus pēc garšas. Salātiem vajadzēs: 400 g fenheļa, 400 g
seleriju kātu, 200 g sīpolu, 10 g ķiploku, 100 g spinātu, 30 g
sviesta, sāli, cukuru, piparus pēc garšas. Mērcei vajadzēs: 400 g
tomātu, 10 g sarkano sīpolu, 10 g pētersīļu, 20 g citrona, 200 g
olīveļļas, sāli, cukuru, piparus pēc garšas.
1. Dārzeņus un
garšvielas liek ūdenī un vāra aptuveni 30 minūtes, lai izdalās
dārzeņu garša. Tad buljonā liek zivi un vāra līdz gatavībai. Zivi
izņem.
2. Visas salātu sastāvdaļas sagriež smalkos salmiņos un
viegli apcep sviestā.
3. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī
un sasmalcina.
4. Zivi, salātus un mērci kārto uz šķīvja un
pasniedz.
Karsēta sarkanvīna krēms ar rudzu maizes mērci
Četrām porcijām vajadzēs - krēmam: 100 g sarkanvīna, 500 g saldā
krējuma, 60 g cukura, 10 g želatīna. Mērcei vajadzēs: 3 ēd. k.
rīvētas rupjmaizes, 1 ēd. k. cukura, 20 g citrona, 200 g ūdens.
1. Želatīnu uzbriedina.
2. Cukuru karamelizē, tad pielej
sarkanvīnu, nedaudz pavāra un pievieno saldo krējumu. Visu uzkarsē
un iemaisa uzbriedinātu želatīnu.
3. Masu lej formās, liek
ledusskapī lai sastingst.
4. Visas mērces sastāvdaļas sajauc un
nedaudz pavāra, tad atdzesē, kopā ar sagatavoto krēmu kārto uz
šķīvja un pasniedz.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!