Garšos aukstā janvārī
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ķirbju krēmzupa ar grauzdētām ķirbju sēklām un die
1 porcijai vajadzēs: 400 g ķirbja, 80 g kartupeļu, 1 nelielu
burkānu, 1 nelielu sīpolu, 1 ķiploka daiviņu, 25 g saldā krējuma,
eļļu vai sviestu apcepšanai, 1 krustnagliņu, ķirbju sēklas un
diedzētus asnus dekorēšanai
1. Ķirbi atdala no mizas, sviestā
vai eļļā apcep krāsnī ~ 20 min.
2. Burkānus, sīpolu, ķiploka
daiviņu nomizo un apcep katliņā, kurā uzkarsēta eļļa vai sviests.
Nedaudz uzlej ūdeni (uzvārītu un atdzesētu), tad pievieno nomizotus
kartupeļus.
3. Kad viss sāk vārīties, pievieno apceptu ķirbi.
Kad visi sakņaugi un dārzeņi ir mīksti, pievieno sāli pēc garšas,
kā arī krustnagliņu.
4. Visu sablendē un izkāš caur sietu.
5. Vēlreiz visu uzkarsē un pievieno saldo krējumu. Pasniedzot
pārber ar ķirbja sēklām, kuras pirms tam apgrauzdē, un dekorē ar
diedzētiem ziemas asniem.
Laša - garneļu, saldkrējuma un kokospiena zupa
1 personai vajadzēs: 30 g (1/2) selerijas kāta, 50 g laša, 1/2
tomāta bez sēklām, 30 g garneļu, 3 mīdijas čaulā, 1 nelielu sīpolu,
1 burkānu, 20 g kokosa piena, 25 g saldā krējuma, sviestu vai eļļu,
citrona daiviņu (sulai), dilles vai maurlociņus, 1 ķiploka
daiviņu
1. Uzkarsē sviestu vai eļļu katliņā, pievieno smalki
sagrieztus selerijas kātus, sīpolus, burkānus un ķiploka daiviņu.
Apcep līdz tie zeltaini un mīksti.
2. Pievieno laša gabaliņus,
tomātus un aplej ar ūdeni (uzvārīts un atdzesēts). Uzvāra un
pievieno kokosa pienu, saldo krējumu, garneles un mīdijas čaulā un
turpina vārīt līdz pirmajam burbulim.
3. Lej traukā, kurā zupa
tiks pasniegta. Pievieno citrona sulu, kuru izspiež no vienas
nelielas citrona daiviņas. Var papildināt ar dillītēm un svaigiem
maurlociņiem.
Liellopu gaļas un sīpolu zupa
1 personai vajadzēs: 100 g liellopu gaļas filejas, 100 g sīpolu,
1 ķiploka daiviņu, 30 g puravu, 1 zariņu timiāna, 1 ēd.k. tomātu
pastas, sāli, piparus pēc garšas, eļļu vai sviestu
1. Sīpolus,
puravus un liellopu gaļas fileju sagriež salmiņos un liek katliņā
ar uzkarsētu eļļu vai sviestu.
2. Nedaudz visu apcep, aplej ar
ūdeni un pievieno timiāna zariņu.
3. Uz atsevišķas pannas apcep
ķiploka daiviņu un izkarsē tomātu pastu. Pievieno sīpoliem un
gaļai. Uzvāra.
4. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Zupai
jābūt viegli pikantai.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri